هفته جهانی سازگاری ۲۰۲۳؛ پیامهای «بحرانی» از ریاست کاپ۲۸
ریاست کاپ۲۸ بر نیاز شدید به اقدام فوری برای حمایت از تلاشهای سازگاری جهانی در سطوح مختلف، کاهش اثرات آبوهوایی، و افزایش انعطافپذیری جوامع، اکوسیستمها و بخشهای اقتصادی که در برابر تغییرات آب و هوایی آسیبپذیرتر هستند، تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری امارات، این امر در هفته جهانی سازگاری ۲۰۲۳ که در شهر اینچئون در جمهوری کره جنوبی برگزار شد، رخ داد.
در جلسه افتتاحیه گفتگوی جهانی در مورد سازگاری، سفیر مجید السویدی، مدیر کل و نماینده ویژه کنفرانس احزاب کاپ۲۸، بر تعهد ریاست کنفرانس برای قرار دادن سازگاری و تابآوری در راس اولویتهای خود تأکید کرد.
وی گفت: «ریاست کاپ۲۸ مایل است سازگاری و تابآوری را در اولویتهای دستور کار خود قرار دهد و ما در چارچوب تمرکز خود بر بازگرداندن مردم و جوامع در قلب اقدامات اقلیمی، به دنبال دستیابی به هدف جهانی سازگاری هستیم تا راهحلهای عملی و مؤثری در موضوعات غذا، سلامت، آب، طبیعت، امداد و بهبودی ارائه کنیم.»
وی خاطرنشان کرد: ارزیابی جهانی آتی از پیشرفت در اجرای اهداف توافقنامه پاریس که نتایج آن را در کاپ۲۸ شاهد خواهیم بود، به انجام ارزیابی جامع از فرصتها و مکانیسمهای موجود برای رفع شکافها کمک میکند که نشاندهنده یک نقطه عطف بسیار مهم برای بالا بردن سقف جاه طلبیها و حمایت از تلاشهای سازگاری است.
وی همچنین در مورد نیاز به اتخاذ یک چارچوب جامع برای هدف جهانی سازگاری در عین حصول اطمینان از توسعه یک برنامه اقدام قاطع، موثر و قابل اجرا برای افزایش تابآوری آب و هوا صحبت کرد.
وی گفت: «ما باید چارچوبی را برای هدف جهانی سازگاری تعریف کنیم تا به کاهش اثرات آب و هوا، ایجاد ظرفیتهای سازگاری و افزایش انعطافپذیری جوامع آسیبپذیرتر در برابر پیامدهای تغییرات آب و هوایی، اکوسیستمها و بخشهای اقتصادی کمک کند. این چارچوب باید جامع باشد تا انتظارات آتی را در بر گرفته و از نظر دادهها و اطلاعات برای انعکاس چالشها انعطاف پذیر باشد.»
وی از کشورهای توسعه یافته خواست تا به تعهدات قبلی خود در کاپ۲۶ مبنی بر دوبرابر کردن تأمین مالی سازگاری تا سال ۲۰۲۵ عمل کنند و از بانکهای توسعه چندجانبه و مؤسسات مالی توسعه خواست تا تأمین مالی سازگاری را افزایش دهند.
وی خاطرنشان کرد: تمرکز ریاست کنفرانس بر یافتن راهحلهایی برای مسائل به هم پیوسته اقلیم و طبیعت از جمله راهحلهایی مبتنی بر حمایت از اکوسیستم مانند احیای تالابها و مردابها، اکوسیستمهایی که در برابر طوفانها و بالا آمدن سطح آب دریاها محافظت میکنند، و حفظ جنگلها برای دستیابی به هدف پایداری خاک و جریان آب در هنگام سیل است.
از سوی دیگر، وی با تاکید بر اینکه توسعه همه جانبه سیستمهای غذایی در رأس برنامههای کنفرانس خواهد بود، از دولتها خواست به «بیانیه رهبران در مورد سیستمهای غذایی و کشاورزی و اقدام اقلیمی» بپیوندند که از دولتها میخواهد در رابطه با اقدامات خود برای دستیابی به کاهش و انطباق در سیستمهای غذایی و زنجیرههای تامین خود تعهد دهند.
وی خاطرنشان کرد: ریاست کنفرانس مایل است بر خطرات کمبود آب و فرصتهای ارائه آن بهویژه از طریق حفظ اکوسیستمهای آب شیرین و احیای کارآیی آنها، بهبود مدیریت آب در مناطق شهری و تقویت سیستمهای غذایی با قابلیت تطبیق با کمبود آب تمرکز کند.
سفیر مجید السویدی، مدیر کل و نماینده ویژه کنفرانس کاپ۲۸ در حاشیه سفر خود به کره جنوبی، چندین دیدار دوجانبه با یو جئونگ بوک، شهردار اینچئون، مافالدا دوارته، مدیر عامل اقلیم سبز و دکتر فرانک رایسپرمن، مدیر کل موسسه رشد سبز جهانی داشت.
قابل ذکر است که کنفرانس کاپ۲۸ برای اولین بار میزبان روز سلامت، امداد، بهبودی و صلح در ۳ دسامبر به عنوان بخشی از برنامه موضوعات تخصصی خود است که به مدت دو هفته ادامه خواهد داشت.
این روز چگونگی تأثیر تغییرات آب و هوایی بر سلامت انسان را روشن میکند که باعث جابجایی بسیاری از جوامع آسیبپذیر در برابر پیامدهای تغییرات آب و هوایی میشود و منجر به شرایط آشفتهای خواهد شد که صلح بینالمللی را به خطر میاندازد. علاوه بر این، کاپ۲۸ با همکاری سازمان بهداشت جهانی، میزبان اجلاس وزیران بهداشت و آب و هوا برای گسترش دامنه سرمایهگذاری و اولویتهای سیاسی خواهد بود.