یک هشتم انسانهای دنیا دچار اختلالات روانی هستند
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، اختلالات روانی در بین جوامع خصوصا پس از همهگیری کرونا رو به افزایش بوده و کشورها برای بهبودی موظفند تا سرمایهگذاری بیشتری بر روی سلامت روان مردمشان انجام دهند.
مطالعات این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد به عنوان گستردهترین مطالعه دو دهه اخیر نشان میدهد، پیش از همهگیری کووید-۱۹ نیز نزدیک به یک میلیارد نفر در دنیا با دستکم یک اختلال روانی زندگی را سر میکردند.
برایاس دادههای سازمان، کرونا در سال نخست شیوع، میزان افسردگی و اضطراب در جوامع را ۲۵ درصد افزایش داد. در حالی که کشورها به رشد سرمایهگذاری در این زمینه توجهی نکردهاند. آمارها نشان میدهد، به طور متوسط تنها ۲ درصد از بودجههای ملی سلامت و کمتر از ۱ درصد از کل کمکهای بهداشتی بینالمللی صرف سلامت روان میشود.
مارک ون اومرن، از واحد سلامت روان سازمان جهانی بهداشت به بیتوجهی جوامع نسبت به این مقوله اشاره کرد و گفت: «رنجی که مبتلایان به اختلالات روانی تحمل میکنند بسیار بالاست و این بودجهها برای حل این معضل بسیار بسیار کم هستند.»
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت نیز کشورها را به تخصیص بودجه در حوزه سلامت روان تlشویق کرد و گفت: «سرمایهگذاری در حوزه سلامت روان، سرمایهگذاری برای زندگی و آینده بهتر برای همه است.»
طبق دادههای آماری، یک هشتم انسانها در سراسر جهان با یک اختلال روانی زندگی میکنند و در میان افرادی که همچنان در معرض خطر کرونا هستند و مبارزه در این مناطق ادامه دارد بسیار بدتر است. در این مناطق از هر ۵ نفر یک نفر دچار اختلال روانی است.
وی در ادامه افزود: «افرادی که از اختلال روانی پیش از کرونا رنج میبردند، به دلیل زمینههای اضطراب و افسردگی، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند.»
این در حالیست که افسردگی و اختلالات سلامت روان بعضا منجر به خودکشی بوده و در حال حاضر، از هر بیست مورد خودکشی یک مورد آن به مرگ منجر میشود، و از هر ۱۰۰ مورد مرگ در جهان یک مورد به دلیل خودکشی است.