کشف شهر گمشده «نان مادول» با فناوری پیشرفته لیزری
تصاویر هوایی جدید با استفاده از فناوری پیشرفته لیزری LiDAR، جزئیات شگفتانگیزی از شهر باستانی و گمشده «نان مادول» در اقیانوس آرام را آشکار کرده است که نشان از پیشرفته بودن این تمدن دارد.
بررسیهای دقیق لیزری که توسط هواپیما بر فراز جزیره کوچک تمون در اقیانوس آرام انجام شده، نشان میدهد شهر گمشده نان مادول تا چه حد پیشرفته بوده است. این شهر سنگی عظیم که گاهی «ونیز اقیانوس آرام» نامیده میشود، با شهر افسانهای آتلانتیس مقایسه شده و حتی الهامبخش نویسنده داستانهای وحشت، اچ.پی. لاوکرافت، در نگارش «ندای کتولهو» بوده است.
اکنون گروهی از محققان در تلاش هستند تا گستره کامل خرابههای نان مادول را کشف کنند و برنامههایی برای حفظ این شهر به عنوان یک میراث جهانی یونسکو در دست اجرا دارند. بررسیهای هوایی آنها که با استفاده از فناوری LiDAR یا «تشخیص نور و فاصلهیابی» انجام شده، «منظرهای پیچیده و گسترده از ویژگیهای کشاورزی پنهان زیر پوشش گیاهی جزیره تمون» را آشکار کرده است.
این کشف میتواند تاریخ بسیاری از فرهنگهای جزایر اقیانوس آرام را بازنویسی کند و نشان میدهد جوامعی که قبلاً تصور میشد تنها بر ماهیگیری و منابع طبیعی گرمسیری متکی بودهاند، در واقع درگیر برنامهریزی کشاورزی پیشرفته بودهاند.
دکتر داگلاس کومر، رهبر این پروژه، توضیح میدهد: «اجماع باستانشناسان بر این بود که در میکرونزی تشدید کشاورزی از طریق سیستمهای زمینی رسمی وجود نداشته است.» اما تیم او با همکاری کالج میکرونزی و دیگر موسسات، «سیستم بسیار پیچیدهای از مزارع آبیاری شده در سراسر جزیره تمون» را کشف کردهاند که نشاندهنده کشاورزی پیشرفته ریشه تارو است.
برای محافظت و نگهداری از نان مادول، این تیم با همکاری سرویس جنگلداری ایالات متحده و آربور گلوبال، به آموزش افراد محلی برای جلوگیری از تخریب ساختارهای سنگی شهر توسط پوشش گیاهی وحشی پرداختهاند. این مهارتها برای ایجاد تعادل بین اکوسیستم جزیره و این خرابههای تاریخی حیاتی خواهد بود.
محققان از نرمافزارهای متعددی برای تفسیر دادههای اسکن لیزری استفاده کردهاند تا بتوانند جزیرهها و آبراههای ساخته دست بشر را که مدتها پیش از بین رفتهاند، نقشهبرداری کنند.