امارات از کشف قدیمیترین شهر غواصی مروارید در خلیج عربی خبر داد
آخرین تحولات کاوشهای باستانشناسی در جزیره السینیه در فصل سوم آن، حاکی از وجود قدیمیترین شهر صید مروارید در خلیج عربی بوده که در اواخر قرن ششم تا اواسط قرن هشتم پس از میلاد شکوفا شده است.
این شهر در نزدیکی صومعه باستانی مسیحیان (دیر السینیه) قرار دارد که سال گذشته کشف شد.
شیخ ماجد بن سعود بن راشد الملا، رئیس اداره گردشگری و باستانشناسی امالقوین، تأیید کرد که این کشف برای تاریخ امالقوین، امارات متحده عربی و خلیج عربی اهمیت زیادی دارد، زیرا شکار مروارید یک بخش و منبع ضروری معیشت و جزیی از میراث کشور برای بیش از هفت هزار سال است.
رانیا قنوما، رئیس اداره آثار باستانی این اداره، توضیح داد که شهر صید مروارید کشف شده در جزیره السینیه ۱۲ هکتار وسعت دارد و در نتیجه کشف آن در جریان کاوشهای باستانشناسی سازماندهی شده در سال ۲۰۲۳ فصل حفاری متمایز شده است.
آخرین پیشرفتهای پژوهشی و کاوشهای باستانشناسی نشان میدهد که این شهر یکی از بزرگترین مجموعههای شهری باقیمانده تاکنون در امارات است که میتوان آن را با رونق شهر جلفار در راسالخیمه در زمان قرون وسطی مقایسه کرد.
علاوه بر این، اکتشافات تأیید میکنند که کسانی که در آن زمان زندگی میکردند خانههای خود را در کنار شهرک ماهیگیری مروارید ساخته بودند، زیرا در نتیجه کشف منطقه وسیعی از صدف که پیش از آن کسی به این مسئله توجهی نکرده بود، مروارید صنعت اصلی شهر محسوب میشد.
کشف بسیاری از مرواریدها در حفاریها و قدیمیترین «حمام» با قدمت بیش از ۱۳۰۰ سال، نشان میدهد غواصی مروارید یکی از فعالیتهای اصلی در این منطقه بوده است.
در طول فصل کاوش، نتایج جستجوها نشان داد که ساختمانهایی با طرحها و چیدمانهای معماری متفاوت که برخی از یک اتاق و برخی از دو اتاق تشکیل شدهاند، علاوه بر کشف ساختمانهای بزرگ دیگری که دارای اتاقهای زیادی هستند و خانهها از صخرههای ساحلی محلی ساخته شدهاند، مصالح سنتی در محیط اطراف شهر و سقفها از تنههای نخل ساخته شده است.
قرار است کار تحقیق و کاوش در جزیره السنیه ادامه یابد، زیرا این پروژه برای مطالعه تاریخ امارت با همکاری وزارت فرهنگ و جوانان، دانشگاه امارات متحده عربی، هیئت باستان شناسی ایتالیا و موسسه مطالعات جهان باستان در دانشگاه نیویورک بسیار مهم است.