کشف یک سیاره امید به یافتن حیات بیگانه را افزایش میدهد

دانشمندان دانشگاه کمبریج از کشف ترکیبات آلی در جو یک سیاره فراخورشیدی به نام K2-18b خبر دادند و این امر امیدها را برای احتمال وجود حیات فرازمینی افزایش داد.
سیاره K2-18b که در فاصله حدود ۱۲۴ سال نوری از زمین و در صورت فلکی اسد قرار دارد، به دلیل وجود آب در جو خود، سیارهای بالقوه قابل سکونت محسوب میشود.
دانشمندان نشانههایی از ترکیباتی مانند دیمتیل گوگرد (DMS) و دیمتیل دیسولفورید (DMDS) را شناسایی کردهاند که روی زمین فقط توسط میکروارگانیسمها تولید میشوند.
تیم تحقیقاتی از دادههای تلسکوپ فضایی جیمز وب برای تجزیه و تحلیل جو این سیاره استفاده کردند. به گزارش گاردین، اگرچه وجود این ترکیبات به عنوان مدرک قطعی حیات در نظر گرفته نمیشود، اما شاخص محکمی بوده که شایسته مطالعه بیشتر است.
این کشف به عنوان بخشی از تلاشهای رو به رشد برای جستجوی حیات فرازمینی، از جمله پروژههایی مانند ماموریت Europa Clipper ناسا که هدف آن کاوش قمر مشتری، اروپا، است و پروژه Penetrating Listening که به دنبال شناسایی سیگنالهایی از تمدنهای هوشمند بالقوه است، صورت میگیرد.
دانشمندان تأکید میکنند که این نتایج اولیه نیاز به تجزیه و تحلیل و تأیید بیشتر از طریق مشاهدات اضافی دارند، اما آنها گامی مهم در جستجوی پاسخ به این سؤال قدیمی هستند: «آیا ما در کیهان تنها هستیم؟»