کشف یک «میخانه» با قدمت ۵ هزار ساله در جنوب عراق (+تصاویر)
باستانشناسان بقایای یک میخانه ۵ هزارساله را در محوطه باستانی لاگاش در استان ذی قار عراق کشف کردند.
تیمی از باستان شناسان آمریکایی و ایتالیایی طی کاوشهای جدید خود در خرابههای لاگاش باستان در شمال شرقی شهر مدرن ناصریه، که قبلاً یکی از نخستین مراکز شهری تمدن سومری در عراق باستان بوده، موفق به کشف یک میخانه شدند که قدمت آن به پنج هزار سال پیش برمیگردد.
استان ذیقار به عنوان بزرگترین منطقه باستانی در عراق، معرفی شده و بر پایه گزارش، میخانه کشف شده در آن متعلق به دوران سومریها است.
راز مقبره فرعونی که «به هدف کلاهبرداری» ساخته شد! (+تصاویر)
همچنین تاکید شده که باستانشناسان در این میخانه باستانی، سیستم سردخانه اولیه، یک اجاق بزرگ، نیمکتهای غذاخوری و حدود ۱۵۰ کاسه سرو غذا، کشف کردهاند و نیز دو مکان عمومی و ویژه برای صرف غذا و نوشیدنی در آن وجود داشته است.
تخمین زده میشود میخانه متعلق به حدود ۲۷۰۰ قبل از میلاد باشد.
باستانشناسان معتقدند این رستوران و کاروانسرا «میخانه» که در شهر باستانی لاگاش کشف شده است نشانهای از آن است که جوامع باستانی هم طبقه متوسط داشتهاند و فقط از ثروتمندان و بردگان تشکیل نشده بودند.
هالی پیتمن، مدیر این پروژه باستانشناسی در رابطه با این کشف هیجان انگیز به خبرگزاری فرانسه گفت: ما در اینجا نوعی یخچال قدیمی و صدها ظرف غذاخوری آماده برای سرو کردن و نیمکتهایی یافتیم که مردم در آن مینشینند. در این رستوران همچنین اجاقی وجود دارد که برای پختن غذا استفاده میشد.
مصر از کشف «مقبره مسی» در سقاره خبر داد (+تصاویر)
در این اکتشاف همچنین استخوانهای ماهی و حیوانات در کاسهها به همراه شواهدی از نوشیدن آبجو یافت شد.
خبر کشف این رستوران که بی شباهت به رستورانهای امروزی نیست، با واکنش های گسترده ای در داخل و خارج از عراق به ویژه در میان علاقه مندان به آثار باستانی و تمدن های باستانی بشری روبرو شده است.