«ساعت آخرالزمان» به جلو کشیده شد؛ تنها ۹۰ ثانیه تا پایان جهان!
جدیدترین بهروزرسانی ساعت آخرالزمان نشان میدهد که بشریت هیچگاه مانند اکنون به پایان جهان نزدیک نبوده است.
بولتن دانشمندان اتمی که یک سازمان غیرانتفاعی فعال در حوزه علم و امنیت جهانی با توجه به پیشرفت فناوری است، ساعت موسوم به «آخرالزمان» را از ۱۰۰ ثانیه مانده به نیمهشب به ۹۰ ثانیه مانده به نیمهشب جلو کشیدند.
ساعت آخرالزمان معیاری استعاری است که مجله «بولتن دانشمندان هستهای» برای نشان دادن میزان خطر رویارویی رهبران جهان با چالشهایی در سطح انقراض بشر معرفی کرده است، از جمله تسلیحات هستهای، همهگیری جهانی و شتابگرفتن تغییرات اقلیمی.
چرخش هسته داخلی زمین متوقف شدهاست: آیا باید بترسیم؟
بنا به تصمیم بولتن دانشمندان اتمی، عقربههای ساعت آخرالزمان در سال ۲۰۲۳، ۱۰ ثانیه به جلو کشیده شد تا بشر تنها۹۰ ثانیه تا پایان جهان فاصله داشته باشد.
عوامل اصلی تاثیرگذار بر این ساعت در سال ۲۰۲۳، جنگ روسیه و اوکراین، تهدیدات بیولوژیکی، اشاعه تسلیحات هستهای، بحران آبوهوایی جاری، کارزارهای اطلاعات نادرست تحت حمایت دولتها و فنآوریهای مخرب عنوان شده است.
ساعت آخرالزمان (ساعت قیامت) ساعت نمادینی است که در سال ۱۹۴۷ به ابتکار گروهی از دانشمندان راهاندازی شد تا معیاری برای فاصلهی بشر تا نابودی باشد. اعضای گروه بولتن دانشمندان اتمی هر سال تغییرات ساعت آخرالزمان را باتوجهبه شرایط هر سال در ژانویه در مراسمی اعلام میکنند.
هجوم بیگانگان یا پایان جهان؛ استرالیا در بهت
یک فاجعه جهانی فرضی با نیمه شب در ساعت نشان داده میشود و میزان وضعیت تهدید آمیز با تعداد معینی دقیقه یا ثانیه به نیمه شب مشخص می شود.
عقربههای ساعت آخرالزمان از زمان بهکارگیری در مقاطع مختلف تغییر کرده است؛ ولی در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ از هر زمان دیگری به نیمهشب نزدیکتر بوده است.
تنظیم اولیه ساعت آخرالزمان در سال ۱۹۴۷ در هفت دقیقه مانده به نیمه شب تنظیم شد. از آن زمان تاکنون این ساعت هشت بار به عقب و ۱۶ بار به جلو برده شده و در مجموع ۲۴ بار بازتنظیم شده است که دورترین فاصله از نیمه شب ۱۷ دقیقه به نیمه شب در سال ۱۹۹۱ بود که جنگ سرد پایان یافت و نزدیکترین آن ۹۰ ثانیه به نیمه شب است که در ۲۴ ژانویه ۲۰۲۳ تنظیم شد.