زلزلهشناس هلندی درباره عواقب وحشتناک کم کردن نور خورشید هشدار داد
فرانک هاگربتس محقق هلندی که بخاطر پیشبینیهایش در ارتباط با زمینلرزه شهرت دارد، با سرک کشیدن در یک پروژه علمی آمریکایی مرتبط با خورشید، هشدار داد که تکمیل این پروژه در بلایا و بیماریهای روی زمین منعکس خواهد شد.
هاگربتس پیشتر در حساب «X» خود از یک پروژه علمی درباره جلوگیری از تابیدن نور خورشید به زمین، که آغاز آن سالها پیش با بودجه میلیاردر آمریکایی بیل گیتس اعلام شده بود، گفته بود.
این محقق هلندی گفت: «من فکر میکردم گرمایش زمین توسط انسانها ایجاد شده است، نه خورشید، اگر برنامههای گیتس ادامه یابد، در نهایت باعث یک فاجعه و بیماری بزرگ میشود، زیرا زمین و تمام زندگی روی آن کاملا به خورشید و فاصله خاص زمین تا آن بستگی دارد.»
برای جلوگیری از نور خورشید برنامهریزی کنید
هاگربتس به پروژهای علمی در دانشگاه هاروارد اشاره کرد که با هدف جلوگیری از تابش خورشید و خنک کردن زمین، به پاشیدن میلیونها تن گرد و غبار کربنات کلسیم در لایه بالایی جو میپردازد. حامی مالی این پروژه بیل گیتس میلیاردر معروف و بنیانگذار کمپانی مایکروسافت است.
بر اساس گزارشهای منتشرشده در مورد این پروژه، محققان به بررسی امکان سرد شدن دمای زمین بدون ایجاد تأثیر نامطلوب بر مسئله تغییرات آب و هوایی ادامه میدهند.
با نزدیک شدن به افزایش فاجعه بار دمای جهانی، احتمال «هک» آب و هوا برای خنک کردن سیاره به طور فزایندهای زیر سوال میرود.
مهمتر از آن، آیا واقعاً باید این کار را انجام دهیم؟
محققان در حال کار بر روی آزمایش آنچه که آنها به عنوان فرآیند «تزریق ابرها» بر فراز اقیانوسها با قطرات کوچک توصیف کردند، برای روشنتر کردن آنها با پاشیدن اتمسفر طبقهبندیشده با میلیونها غبار سولفات یا غباری که به عنوان یک ضد آفتاب در هوا حمل میشود، هستند.
بر اساس اطلاعات مربوط به این پروژه، بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، ۳۰۰ هزار دلار به شرکتی که بر پروژه «تزریق ابری» نظارت میکرد، اختصاص داد.
مخالفان مهندسی زمین بر دو مشکل تمرکز میکنند: میزان موفقیت این آزمایشها چقدر خواهد بود و در صورت موفقیت، انجام این کار چه خطراتی در پی دارد؟
روزنامه تلگراف به نقل از کارشناسان مرکز حقوق بینالملل محیطزیست نوشت: مشکل اصلی این است که این آزمایشها قابل انجام نیستند و در صورت انجام آزمایش غیرقابل کنترل خواهند بود.
آنها همچنین تاکید کردند که هزینههای تامین مالی چنین فناوری به «چند میلیارد دلار در سال» خواهد رسید.
فعالیتهای انسانی و تاثیر آن بر اقلیم
کارشناسان آب و هوا تأیید میکنند که افزایش دمای ناشی از تغییرات آب و هوایی که از فعالیتهای انسانی نشأت گرفته و منجر به پدیده های شدید آب و هوایی مانند طوفان و سیل در سراسر جهان میشود، آسیبهای جانی و مادی جدی در پی خواهند داشت.
دانشمندان انتظار دارند که تغییرات آب و هوایی منجر به افزایش دما، افزایش رطوبت و خطر سیل در بسیاری از مناطق شود و این مشکل میتواند در کشورهایی که فاقد زیرساختهای بهداشتی برای مقابله با بارانهای شدید هستند، بدتر شود.