گزارش | طالبان بحران اقتصادی را در افغانستان تشدید میکند
اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان «سیگار»، در آخرین گزارش خود نوشت که مداخله طالبان در بانک مرکزی افغانستان و توزیع کمکها بحران اقتصادی را در این کشور تشدید میکند.
مداخله طالبان در بانک مرکزی افغانستان
سیگار در این گزارش ۵۲ صفحهای که آن را یکشنبه (۸ مرداد) منتشر کرد، نوشت: «مداخله طالبان در بانک مرکزی افغانستان، خطراتی برای اقتصاد این کشور و داراییهای صندوق امانی افغانستان که در حال حاضر در صندوق امانی در سوئیس نگهداری میشود در پی دارد.»
در این گزارش آمده است: «وزارت خزانهداری آمریکا با هدف نگهداری داراییهای افغانستان و در کار انتقال آن به بانک مرکزی افغانستان این صندوق امانی افغانستان را ایجاد کرده است اما طالبان قانون اساسی افغانستان را که قانون بانکداری و استقلال قانونی بانک مرکزی افغانستان را تضمین کرده بود، لغو کردهاند.»
سیگار در گزارش خود توضیح داد: «دو مقام طالبان هستند که در راس بانک مرکزی افغانستان قرار دارند و به دلیل نقش آنها در فرماندهی نیروهای طالبان، تحت تحریم سازمان ملل متحد قرار دارند.»
سیگار در این گزارش نیز هشدار داده است که حتی اگر طالبان برای فراهم کردن شرایط مربوط به انتقال پولها از صندوق امانی افغانستان تلاش کنند، بازهم خطرات چشمگیری، استفاده درست از این پولها را تهدید میکند.
گفتنی است که در حال حاضر در صندوق امانی افغانستان سه و نیم میلیارد دلار از داراییهای افغانستان همراه با مفاد آن نگهداری میشود و تلاشها برای انتقال این مقدار پول به بانک مرکزی افغانستان جریان دارند.
مداخله طالبان در توزیع کمکها
گزارش سیگار همچنین نشان میدهد که طالبان علاوه بر اینکه به طور گسترده و به اشکال مختلف از پولهای کمکی سود میبرند، در استخدام افراد در سازمانهای کمکرسان نیز مستقیم دست دارند.
بر اساس این گزارش، سازمانهای غیردولتیمیگویند که از سوی طالبان دستورالعملهای دریافت کردهاند که بر اساس آن، باید قبل از استخدام کارمند یا برنامهریزی فعالیتها با مقامهای محلی طالبان مشورت کند.
پیش از این نیز، سازمانهای بین المللی گفته بودند که از مداخله طالبان در برنامههای کمک رسانی نگران هستند.
این در حالی است که کارشناسان میگویند که طالبان کمکها را برای استحکام دولت موقت خود بهکار می گیرند و همچنان این کمکها از سوی نیروهای اعضای طالبان به اعضای این گروه توزیع میشود و مقدار بسیار کمی از این کمکها به نیازمندان میرسند.
شایان ذکر است که که پس از رسیدن طالبان به قدرت در افغانستان، اقتصاد این کشور فروپاشید و اکنون بیش از این ۹۰ درصد شهروندان این کشور با گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند و بیکاری هم بسیار افزایش پیدا کرده است.