«کلئوپاترا» چه بلایی سر نتفلیکس آورد؟!
شبکه خانگی نتفلیکس به تلاش برای «پاک کردن هویت مصری» متهم شده است.
ماجرا از اینجا شروع شده که تریلر سریال «ملکههای آفریقایی؛ ملکه کلئوپاترا» که قرار است در ماه آینده از نتفلیکس پخش شود، منتشر شده است.
این تریلر «ملکه کلئوپاترا» را زنی رنگینپوست نشان داده که انتقادات و جنجالهایی را در سراسر پلتفرمهای مصری برانگیخته است.
ماجرا همچنین به دادگاه کشیده شده پس از اینکه یک وکیل مصری شکایتی علیه نتفلیکس ثبت کرد.
به گفته رسانههای مصری، «محمود السمری» یک وکیل با اشاره به اینکه این سریال قوانین رسانهای را نقض کرده، شکایتی را در دادگاه طرح کرده است.
او در این شکایت خواستار توقیف این سریال «جعلی» شده و گفت: « اخیرا مشاهده شده است که بیشتر محتوایی که نتفلیکس نشان میدهد با ارزشهای اسلامی و اجتماعی مطابقت نمیکند، بهویژه ارزشهای مصر.»
در این دادخواست با اشاره به آنچه تلاش نتفلیکس برای «تحریف و محو هویت مصری» توصیف شده، آمده است: «برای حفظ هویت ملی و فرهنگی مصر در میان مصریان و سراسر جهان این دست آثار باید غرورآفرین باشند.»
انتقاد از نتفلیکس نه تنها از سوی مصریها بلکه از سوی یونانیها نیز صورت گرفت؛ چرا که کلئوپاترا بخشی از تمدن آنها نیز به شمار میرود.
«پل انتونوپولوس» مورخ یونانی درباره تریلر این سریال نوشت:«مضحک است که در این تریلر به رنگ تیره پوست کلئوپاترا تأکید دارد نه اینکه او ملکه یونانی مصر بوده است.»
در همین حال، تعداد زیادی از آفریقاییها هم به این سریال انتقاد کرده و گفتند که آنچه را که اتفاق افتاده است، «سقوط وحشتناکی برای این پلتفرم» به شمار میرود.
برخی هم از کاربران شبکههای اجتماعی معتقدند که «نتفلیکس به طور غیرمستقیم تلاش میکند تا تاریخ را تغییر دهد و آن را جعل کند.»
به گفته آنها، نتفلیکس با این سریال «به جنبش آفریقایی آمریکایی کمک میکند تا تمدن مصر باستان را به عنوان یک تمدن آفریقایی معرفی کنند.»
کلئوپاترا کی بود؟
«کلئوپاترای هفتم فیلوپاتور» معروف به کلئوپاترا، آخرین فرعون مصر باستان و یکی از قدرتمندترین و بزرگترین پادشاهان زن در تاریخ جهان بود.
او از اعضای دودمان سلطنتی بطلمیوسی یونانیتبار بود.
این خاندان پس از مرگ اسکندر در عصر هلنیستی حدود صد سال بر مصر فرمان میراندند.
بطلمیوسیها در سرتاسر تاریخ خود به زبان یونانی صحبت میکردند. از این روست که در اسناد رسمی دربار همچون سنگ رشید علاوه بر زبان مصری، یونانی نیز مورد استفاده قرار گرفتهاست.
اما کلئوپاترا زبان مصری را فرا گرفت و خود را به عنوان کسی که ایسیس، ایزدبانوی مصری، در او حلول کردهاست معرفی نمود.
کلئوپاترا زنی بسیار زیبا، باسواد، باهوش و جاه طلب بود، وقتی در هجده سالگی ملکه شد در مصر فرمانروایی برای زنان ممنوع بود؛ بنابراین او را مجبور کردند که فرمانروایی خود را ابتدا با برادرانش و سپس با پسرش شریک شود.
او در سال ۵۱ قبل از میلاد، جانشین پدرش، بطلمیوس دوازدهم، شد و تا زمان مرگش، سال ۳۰ قبل از میلاد، سلطنت کرد. پس از مرگ او، مصر تحت سلطه رومیان قرار گرفت.