اختصاصی | وزارت آبوهوای آلمان جزئیات همکاری با امارات را اعلام کرد
سخنگوی وزارت اقتصاد و آبوهوای آلمان در گفتوگو با پایگاه خبری العین جنبههای مختلف همکاری با امارات متحده عربی را در مسیر آمادهسازی این کشور برای میزبانی از نشست آبوهوای سازمان ملل موسوم به COP28 اعلام کرد.
این سخنگو به العین نیوز گفت: «ما در حال تبادل نظر سازنده با امارات متحده عربی در خصوص آمادهسازی این کشور برای میزبانی از COP28 هستیم.»
وی افزود آلمان و امارات به طور مشترک برای برگزاری نشست گفتگوی آب و هوایی پترزبورگ در برلین (در تابستان آینده) که مقدمهای بر نشست کاپ 28 است، همکاری میکنند.
وی افزود: رایزنیهای غیررسمی به منظور آمادهسازی امارات برای میزبانی از کنفرانس COP28 ادامه دارد.
به گفته این سخنگو، «جنیفر مورگان، کمیسر سیاست آب و هوای وزارت امور خارجه آلمان، این هفته به امارات سفر خواهد کرد.»
وی افزود: مورگان با دکتر سلطان بن احمد الجابر وزیر صنعت و فناوری پیشرفته و فرستاده ویژه تغییرات آب و هوایی در امارات و مریم المهیری وزیر تغییرات آب و هوا و محیط زیست امارات دیدار خواهد کرد.
به گفته همین سخنگو، مورگان همچنین با تیم مذاکرهکننده امارات و جامعه مدنی دیدار خواهد کرد تا درباره آمادگی و اولویتهای کنفرانس COP28 مشورت کند.
این سخنگو گفت: «COP28 با چالشهای بزرگی روبرو است... اکنون مهم است که به توافقهای بلندپروازانه برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای دست یابیم و در نتیجه تلفات و خسارات را در سطح قابل کنترل نگه داریم».
وی گفت: همه اقتصادهای بزرگ باید برنامههای حفاظت از آب و هوا و انتقال انرژی لازم را به طور مداوم و سریعتر اجرا کنند و جاهطلبی خود را در این حوزهها افزایش دهند... هیچ راه دیگری برای محدود کردن گرمایش زمین به 1.5 درجه سانتیگراد وجود ندارد.
او خاطرنشان کرد: تامین مالی اقلیم و اصلاح ساختار مالی یکی دیگر از محورهای تدارکات COP28 است.
سخنگوی وزارت آب و هوا و اقتصاد آلمان همچنین گفت که وظیفه اصلی COP28، جلب مشارکت کشورهای جهان است که بخشی ضروری از مکانیسم توافق پاریس است.
وی توضیح داد که ارزیابی جهانی هر پنج سال یکبار انجام میشود و آنچه را که جهان در اجرای توافقنامه پاریس به دست آورده است (توقف افزایش دما، سازگاری با تغییرات اقلیمی، و جریانهای مالی جهانی سازگار با آب و هوا) ارزیابی میکند.
برنامههای جدید حفاظت از اقلیم از پایین به بالا کشورها (به اصطلاح مشارکتهای تعیینشده ملی) برای دوره پس از ۲۰۳۰ بر اساس این ارزیابی خواهد بود و نتایج ارزیابی نیز در برنامه اقدام برای کاهش گازهای گلخانهای تا سال 2030 استفاده خواهد شد.»
او در مورد نقش آلمان در این مرحله گفت: آلمان متعهد است تا اطمینان حاصل کند که ارزیابی میزان مشارکت کشورهای جهان تاثیر سیاسی لازم را دارد و ریاست COP28 مسئولیت زیادی در این زمینه بر عهده دارد.
وی ادامه داد: خوب است که تصمیم سیاسی تاریخی در مورد ارزیابی میزان مشارکت جهانی در کانون توجه امارات قرار دارد. این ارزیابی در مورد تقویت سازگاری، ضرر و زیان، تامین مالی سازگاری و حفاظت بیشتر از اقلیم است. همچنین شامل تصمیمات بسیار عملی مانند گسترش انرژیهای تجدیدپذیر میشود.
وی همچنین در این باره گفت: «به همین دلیل، امارات متحده عربی نیز ممکن است به مقر ایرنا آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر تبدیل شود.»
این سخنگو در خصوص همکاری امارات و آلمان در زمینه انرژی پایدار، گفت: بله، زمینههای همکاری زیادی وجود دارد: از سال 2017 بین آلمان و امارات متحده عربی مشارکتی در زمینه انرژی و آب و هوا وجود داشته و این همکاری تا سال 2022 نیز ادامه یافته است.
وی با بیان اینکه موضوعات مشارکت شامل افزایش بهرهوری انرژی، گسترش متقابل انرژیهای تجدیدپذیر و ادغام انرژیهای تجدیدپذیر و سیستمهای هیدروژنی است، افزود: در سال 2022 تصمیم گرفته شد در زمینه هیدروژن بین دو طرف همکاری صورت گیرد.
وی گفت: به لطف همکاری نزدیک دو کشور، امکان حمایت از پروژههای مهم برای شرکتهای آلمانی، همکاری با موسسه فراونهوفر (یک موسسه آلمانی مرتبط با تحقیقات کاربردی) و واردات هیدروژن و LNG به آلمان وجود دارد.
او در پایان تاکید کرد: همکاریها در حوزه انرژی گسترش یافته است و در اکتبر 2022 با ایجاد یک کارگروه دوجانبه، دو طرف همکاریهای اقلیمی را با تمرکز بر COP28، قیمتگذاری دی اکسید کربن و پروژههای آب و هوایی به عنوان موضوعات کلیدی این مشارکت تعیین کردند.