هشدار کارشناسان به تهدید مشکوکی که در حال هجوم به مناطق ساحلی است
کارشناسان محیطزیست تأیید کردهاند که سیلهای بزرگ به طور فزایندهای یکی از چالشهای بزرگ پیش روی جهان است و این افزایش هشدار دهنده در نرخ سیل چالش بزرگی برای شهرهای ساحلی در سراسر جهان خواهد بود.
به نظر میرسد تضاد بین محیطزیست و انسان از آتشسوزی گرفته تا زلزله و تشدید فراوانی طوفانها و سیلها پایانی نخواهد داشت. آنچه در گذشته تنها پیشبینی دانشمندان بود، امروز به واقعیتی تبدیل شده که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
این چالشهای اقلیمی دائماً در افق ظاهر میشوند و به طور فزایندهای شهرهای ساحلی پس از درنا در لیبی را تهدید میکنند.
مطالعات اخیر آمریکا نشان میدهد افزایش قابل توجهی در میزان تشکیل سیلهای بزرگ در آینده نزدیک وجود دارد.
در این مطالعه از دادههای بیش از ۳۰۰ جزر و مد در سراسر جهان برای تخمین سطح آبهای مورد انتظار در آینده استفاده شد و همچنین انتظارات افزایش میانگین دمای جهانی و تأثیر آن بر سطح دریا نیز در نظر گرفته شد.
این بدان معناست که ساکنان شهرهای ساحلی در سراسر جهان در معرض خطرات بسیار بیشتری قرار خواهند گرفت که نیاز به توجه مهندسی و معماری در برنامهریزی شهری یا اصلاحات در مناطق ساحلی را ضروری میکند.
دادههای حاصل از افزایش سطح آب دریاها به دلیل ذوب شدن یخ، گسترش دریا و اثرات تغییرات آب و هوایی برای مقامات در سراسر جهان، به ویژه نهادهای مهندسی که سازههایی مانند سدهای دریایی، دیوارههای دریایی و موجشکنها را برای محافظت از جوامع در برابر جاری شدن سیلهای شدید طراحی و اجرا میکنند، ضروری است.
به گفته کارشناسان، دولتها و جامعه بینالمللی باید از تقویت زیرساختهای ساحلی حمایت کنند تا از شهرها و جوامع در برابر اثرات این خطر فزاینده محافظت شود.
معمار فیض جزمتی در گفتگو با اسکای نیوز عربی درباره این موضوع گفت: «شتاب و فراوانی وقایع و بلایای رخ داده، به ویژه با توجه به تغییرات آب و هوایی مداوم در نظر گرفته نشد. با توجه به اینکه سی سال پیش سطح دریا ۳ میلیمتر بالا رفت، باید زنگ خطر را برای شهرهای ساحلی جهان به صدا درآورد و همچنین از خطر افزایش سطح آب آگاه بود و اقدامات لازم را انجام داد.»
وی در ادامه افزود: «لازم است اقدامات لازم برای نگهداری و حفاظت از سدها به موقع انجام شود. اتخاذ استراتژی مدیریت ریسک بلایا برای جلوگیری از ظهور خطرات جدید بلایا و خروج از خطرات قدیمی با حداقل خسارت نیز الزامیست.»
جزمتی همچنین اشاره کرد: «یک مطالعه آمریکایی افزایش نرخ سیل را در آینده پیشبینی میکند. تخصیص بودجه و شایستگیهای لازم برای مقابله با بلایا و تلاش برای کاهش خسارات آنها مسئلهای مهم است که باید به آن توجه شود.»