روز جهانی مبارزه با ختنه زنان؛ تلاشی برای نجات سه میلیون دختر
جامعه بینالملل روز ششم فوریه را به عنوان روز جهانی مبارزه با ختنه زنان نامگذاری کرده تا با اطلاعرسانی در خصوص این پدیده، از ختنه بیش از سه میلیون دختر در سال جلوگیری کند.
اگرچه ختنه زنان عمدتاً در کشورهای آفریقایی و خاورمیانه انجام میشود، اما یک معضل جهانی است و در برخی از کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین نیز دیده شده است.
ختنه زنان هنوز در میان مهاجران ساکن اروپای غربی، آمریکای شمالی، استرالیا و نیوزلند نیز ادامه دارد.
در سال ۲۰۱۲، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با هدف هماهنگی و افزایش تلاشها برای ریشه کن کردن این اقدام، روز ۶ فوریه را به عنوان روز جهانی مقابله با ختنه زنان تعیین کرد.
ختنه زنان شامل برداشتن جزئی یا کامل اندام تناسلی خارجی زن یا هر آسیب دیگری به اندام تناسلی زنان به دلایل غیر پزشکی است.
بیش از ۲۰۰ میلیون دختر و زن که امروزه در قید حیات هستند، ختنه شدهاند. سالانه بیش از ۳ میلیون دختر نیز در معرض خطر ختنه زنان قرار دارند.
ختنه زنان در ایران آمار چندان بالایی ندارد اما تحقیقی که در خصوص ختنه زنان در ایران منتشر شده است، ۴ استان هرمزگان، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی را از استانهایی برمیشمرد که این عمل در آنها انجام میشود.
هر چند براساس یافتههای این تحقیق که حدود ۱۰ سال به طول انجامیده، روند ختنه در ایران رو به کاهش است، اما به گفته کارشناسان تنها راه حل برای مقابله با این مسئله آگاهی رسانی و آموزش خانوادههای درگیر است.