۵۰ بیمارستان و ۳۴ هزار ساختمان در تهران فاقد ایمنی هستند
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از وجود ۵۰ بیمارستان فاقد ایمنی در پایتخت خبر داد
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از وجود ۵۰ بیمارستان فاقد ایمنی در پایتخت خبر داد. رئیس شورای شهر تهران نیز در جلسه بررسی سانحه بیمارستان «سینا اطهر» گفت شمار ساختمانهای ناایمن در این شهر به ۳۴ هزار ساختمان رسید.
رضا کرمی محمدی، رئيس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت که تهران ۵۰ بیمارستان قدیمی دارد که بیش از ۵۰ سال عمر دارند و فاقد شرایط ایمنی استاندارد هستند.
او امروز یکشنبه 1۵ تیرماه در گفتوگویی با «باشگاه خبرنگاران جوان» در پاسخ به این پرسش که نام این بیمارستانها چیست؟، گفت: «ملاحظاتی وجود دارد که نمیتوانیم اسامی آنها را اعلام کنیم، زیرا معرفی آنها وضع را بدتر میکند و موجب تشویش افکار عمومی میشود. اما هر وقت که اجازه بدهند ما اسامی آنها را اعلام میکنیم».
به گفته او، اکثر بیمارستانهای تهران کپسول اکسیژن دارند اما پروتکلهای تعمیر و نگهداری در مورد آنها رعایت نمیشود و کنترلهای دورهای پنج ساله برای بررسی و رفع عیب این کپسولها انجام نمیگیرد و این موضوع منجر به حوادث اخير میشود.
کرمی محمدی گفت که نه تنها در تهران بلکه در هیچ جای دیگری ایران دغدغهای به نام تعمیر و نگهداری وجود ندارد و همیشه صبر میشود که حادثه رخ دهد تا اقدام به رفع عیب شود.
بحث بیمارستانهای قدیمی و ایمنی آنها در ایران بعد از وقوع انفجار و آتشسوزی در کلینیک سینا اطهر در خیابان شریعتی تهران بار دیگر بالا گرفتهاست.
شامگاه سهشنبه ۱۰ تیرماه در این کلینیک انفجار مهیب و آتشسوزی گستردهای رخ داد که بر اثر آن ۱۷ تن از کادر درمانی و دو مراجعهکننده جان خود را از دست دادند.
نه تنها بیمارستانها، بلکه تعداد زیادی از ساختمانهای پایتخت ایران نیز از ایمنی کافی برخوردار نیستند.
محسن هاشمی، رئيس شورای شهر تهران از وجود ۳۴ هزار ساختمان ناایمن در این شهر خبر داد و گفت که تنها ۲۲۰ ساختمان ایمنسازی شدند.
او صبح امروز یکشنبه 1۵ تیرماه در جلسه شورای شهر، وزارت کار، شهرداری و وزارت بهداشت را مسئول سانحه کلینیک سینا اطهر دانست و گفت: «بعد از پلاسکو پایش زیادی از ساختمانها در تهران انجام شد و حدود ۳۴ هزار ملک ناایمن تشخیص داده شد که تاکنون تنها ۲۲۰ ملک ایمن شده و سه هزار و ۲۰۰ ملک در حال ایمنسازی هستند و در مورد نزدیک به سه هزار ملک اقدام خاصی نکردند».
رئیس شورای شهر تهران چند روز پیش نیز گفته بود، به مدیران کلینیک سینا اطهر در سالهای ۹۴، ۹۶ و ۹۷ سه بار اخطار ایمنی داده شده بود، اما مدیران کلینیک هیچ اقدام مؤثری برای رفع مشکلات انجام ندادند.
محسن هاشمی علت این سانحه را نقص سیستم اطفای حریق ساختمان و اجرای نامناسب شبکه داخلی برق خواند و گفت: «در کنار در ساختمان اتاقکی ساخته شده بود که در آن کپسولهای اکسیژن نگهداری میشد که به دلیل نقص در سیستم برق و گرما موجب آتشسوزی شد».