تغییرات آب و هوایی چگونه باعث آتشسوزی در اروپا و جهان شد؟
گرم شدن کره زمین باعث شده حجم و تعداد آتشسوزی جنگلها در اروپا و سراسر جهان به شدت افزایش پیدا کند.
در یک هفته گذشته یونان شاهد آتشسوزیهای گسترده و دودهای سمی است که یکی از جذاب ترین و معروفترین مقاصد گردشگری اروپا یعنی جزیره رودس را به جهنمی غیر قابل تحمل تبدیل کرده است.
مقامات یونانی تخلیه ساکنان جزیره در حال سوختن را «بزرگترین تخلیه تاریخ این کشور» توصیف کردهاند.
آتشسوزیها از زمان شیوع خود، مناطق وسیعی از جنگلها را تخریب کرده و به تأسیسات گردشگری و خدماتی و عمرانی آسیب رسانده است.
این در حالی است که انتظار میرود دمای هوا در نتیجه این آتشسوزیها به ۴۵ درجه سانتیگراد برسد.
وقوع آتشسوزی در یونان یک اتفاق رایج است، اما تابستانهای گرمتر و خشکتر در چند سال گذشته به دلیل تغییرات اقلیمی که شاهد وزش بادهای شدید نیز بوده، این کشور را به کانون آتشسوزی جنگلهای اروپا تبدیل کرده است.
کارشناسان هواشناسی در این کشور پیش بینی می کنند که افزایش دما تا پایان ژوئیه ادامه داشته باشد.
به گفته کارشناسان، این امر خطر ادامه موج آتشسوزیها را در روزها و احتمالا هفتههای بعدی دوچندان میکند و با افزایش گرمایش زمین، سرعت این آتشسوزیها موجب شدت و تخریب بیشتر خواهد شد.
ایمن قدوری، کارشناس محیط زیست و عضو اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت در گفتوگو با اسکای نیوز عربی گفت: جهان و به ویژه نیمکره شمالی، به ویژه منطقه خط ساحلی جنوب اروپا و خاورمیانه، شاهد موج گرمای شدیدی است که به عنوان شدیدترین موج از زمان شروع ثبت دادههای اقلیمی طبقهبندی میشود.
بنابراین، آتشسوزی یونان بازتاب روشنی از افزایش بیسابقه دما در ماه ژوئیه است. دمای هوا از مرز ۴۰ درجه فراتر رفته و بالاترین رکورد یونان در تاریخ ثبت شده است.
درجه حرارت بالا منجر به خشکی ناگهانی خاک و از دست رفتن محتوای آب آن میشود و این امر باعث خشک شدن گیاهان میگردد. این امر باعث می شود به محض ظهور اولین جرقه، گیاهان آماده شعلهور شدن شوند، چه از یک عامل طبیعی مانند رعد و برق، سنگ های غلتان و چه به دلیل عامل انسانی ناشی از سهل انگاری، که به احتمال زیاد در دهها آتشسوزی موثر بوده است.