گزارش تصویری | اولین مومیایی باردار مصر باستان سرطان داشت
محققان لهستانی دریافتند که اولین مومیایی زن باردار مصر باستان مبتلا به سرطان بوده است
اسکلت مومیایی که در موزه ملی ورشو پایتخت لهستان نگهداری میشود، توسط گروهی از محققان دانشگاه ورشو در مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
بر اساس گزارش «دیلی میل»، محققان لهستانی در حال انجام اسکن از جمجمه جسد این مومیایی ۲ هزار ساله مصری بودند که علائم غیرمعمولی را در استخوانش کشف کردند.
آنها توضیح دادند که علائم مشاهده شده مشابه آنچه در بیماران مبتلا به سرطان نازوفارنکس (سر و گردن) است و به این نتیجه رسیدند که این مومیایی به احتمال زیاد به این نوع سرطان مبتلا بوده و بر اثر همان بیماری مرده است.
پیشتر، اسکنهای قبلی نشان داده بودند این زن که نام مستعار «بانوی اسرارآمیز» را بر خود دارد، در هنگامی که هفته ۲۸ بارداری بوده است، درگذشته است، اما اکنون پژوهشگران علتی برای مرگ او یافته اند.
پروژه مومیایی ورشو (WMP) در لهستان، تصاویری را منتشر کردند که جمجمه را با ضایعات به احتمال زیاد توسط یک تومور و نقایص بزرگ در قسمتهایی از استخوانها نشان میدهد که معمولاً در طی مراحل مومیایی تشکیل نمیشوند.
گفتنی است که سرطان نازوفارنکس یک نوع نادر سرطان است که بخشی از گلو را که پست بینی و پشت دهان را به مربوط میکند، مبتلا میکند.
این اولین بار نیست که سرطان در یک مومیایی شناسایی میشود؛ در سال ۲۰۱۷، دانشمندان قدیمیترین مورد شناخته شده سرطان سینه و بیماری مالتپیل میلوما، نوعی سرطان مغز استخوان، را در دو مومیایی باستانی کشف کرده بودند.
گفتنی است محققان اکنون قصد دارند که نمونههای بافتی از این مومیایی به دست بیاورند و آنها را با نمونههای به دست آمده از سرطانهای سایر مومیاییهای که در امریکا و بریتانیا بررسی شدهاند، مقایسه کنند تا بتوانند علت سرطان را مشخص کنند.
مومیایی «بانوی اسرارآمیز» که در اوائل دهه ۱۸۰۰ یافت شد و سابقهاش به قرن نخست پیش از میلاد باز میگردد، در قبرهای سلطنتی در «تبس» در مصر علیا یافت شده و از نخبگان جامعه بوده است.
این مومیایی در سال ۱۸۲۶ به لهستان منتقل شد و در حال حاضر در موزه ملی در ورشو پایتخت لهستان به نمایش در آمده است.
بر اساس بررسیها انجام شده در مورد «بانوی اسرارآمیز»، این زن که ظاهرا در فاصله بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی مرده است، در هنگام مرگ در فاصله هفته ۲۶ تا ۳۰ بارداری بوده است.
گفتنی است که جسد این زن با دقت در پارچه پیچیده شده بود و مجموعه ای غنی از طلسمها برای محافظت او در زندگی پس از مرگ همراه بود.