چرا هواپیماهای مسافربری نسل جدید شبیه بمبافکن خواهند بود؟
هواپیماهای مدرنی مانند بوئینگ ۷۸۷ که در سال ۲۰۰۹ پرواز خود را آغاز کرد و ایرباس A350 که در سال ۲۰۱۳ ظاهر شد، اندازهای برابر با بوئینگ ۷۰۷ دارند که در دهه ۵۰ تولید شده و در ۶۰ سال گذشته تغییر زیادی در ظاهر کلی هواپیماهای تجاری ایجاد نشده است.
به گفته CNN دلیل این امر آن است که خطوط هوایی، ایمنی را در اولویت قرار میدهند و راه حلهای آزمایش شده را ترجیح میدهند، علاوه بر این که تجربیات ثابت کرده که طراحیهای سنتی هنوز مناسب هستند.
اما تغییرات آب و هوایی، خود را بر همه چیز تحمیل کرد و هوانوردی نیز از این قاعده مستثنی نیست، زیرا این صنعت به دنبال راه حلهایی برای کاهش انتشار است.
صنعت هوانوردی با چالش شدیدتری نسبت به بقیه بخشها مواجه است، زیرا فناوریهای اساسی که از آن استفاده میکند ثابت کردهاند که نمیتوانند به راحتی تغییر کنند. بنابراین، تلاش برای چیزی جدید ضروری به نظر میرسد.
شرکت جت زیرو مستقر در کالیفرنیا میگوید در حال کار بر روی تولید هواپیمایی با بالهایی شبیه به بالهای بمب افکن غول پیکر آمریکایی B-2 است.
با این حال، تفاوت جزئی بین هواپیمای آیندهنگر و جنگنده جنگی وجود دارد و آن این است که بال آن کمی بازتر خواهد بود.
این شرکت یک هدف بلندپروازانه دارد و آن این است که هواپیمای طراحی جدید را تا سال ۲۰۳۰ به بهرهبرداری برساند.
تام اولری، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل این شرکت، میگوید طراحی جدید هواپیماهای تجاری میتواند انتشار کربن را تا حدود ۵۰ درصد کاهش دهد.
او در نظر گرفت که این یک جهش بزرگ در صنعت هوانوردی در مقایسه با آنچه اکنون حاکم است، خواهد بود.
این طراحی، که به کل بدنه هواپیما اجازه میدهد تا اثر گرانش را بالا ببرد و کاهش دهد، به صرفه جویی در مصرف سوخت کمک میکند و مهمتر از همه، امکان جابجایی تعداد بیشتری مسافر و محموله را فراهم میکند.