به زودی، منع جهانی استفاده از تلفن هوشمند در مدارس
پس از مطالعاتی که بر روی استفاده دانشآموزان از تلفن هوشمند در محیط مدارس انجام گرفت، سازمان یونسکو اعلام کرد که استفاده از این فناوری دیجیتال در مدارس باعث اختلال در یادگیری دانشآموزان است و باید بکارگیری آن ممنوع شود.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو، پس از تحقیق بر روی مسئله استفاده دانشآموزان از گوشیهای هوشمند در مدارس عنوان کرد که بهمنظور مقابله با اخلال در کلاس درس، بهبود یادگیری و کمک به محافظت از کودکان در برابر آزار و اذیت سایبری توصیه میشود که منع استفاده از این فناوری دیجیتال در تمامی مدارس جهان اعمال شود.
به گزارش نشریه گاردین، سازمان یونسکو مدعی شده که استفاده مستمر از تلفنهای هوشمند باعث کاهش یادگیری محصلین و تاثیرپذیری منفی کودکان در ثبات عاطفی خواهد بود.
این سازمان پیامی که از توصیه به منع استفاده از فناوری دیجیتال برای دانشآموزان در جهان داده را اینگونه توصیف میکند: «استفاده از تکنولوژی در مدارس به ویژه استفاده از گوشیهای هوشمند و هوش مصنوعی، باید انسان محور بوده و تحت کنترل معلم باشد، اما در حال حاضر این مسیر به سمتی میرود که جایگزین تعامل چهره به چهره با معلم شده است.»
یونسکو خاطرنشان کرد به دلیل تحقیقات کمی که در این مورد در سطح جهانی انجام شده، اغلب به دادههای محدودی که معمولا از سوی برخی آموزشگاههای خصوصی ارائه شده و برای تبلیغ محصولات دیجیتال خودشان انجام گرفته، اکتفا میکنند که این مسئلهای اغواکننده و غیرواقعی است.
از زمان اپیدمی کرونا که با تعطیلی مدارس سیستم آموزشی کشورها به سمت آموزش آنلاین و غیرحضوری حرکت کرد، سطح علمی محصلان بسیار پایینتر از قبل گزارش شده است.
بر اساس ارزیابی ۲۰۰ نظام آموزشی گوناگون در سراسر جهان، یونسکو تخمین زده که از هر چهار کشور یکی، از راه تصویب قانون یا مقررات دیگر، استفاده از تلفن هوشمند را در مدرسه ممنوع کرده است.
چین یکی از کشورهایی است که با وجود معضل جمعیت میلیاردی کشور، توانسته استفاده از تلفن هوشمند در مدارس را ممنوع کند. فرانسه نیز در سال ۲۰۱۸ در مقیاس محدودتر سیاستهایی در این مورد به کار بست.
اخیرا و پس از توصیههای سازمان یونسکو، دولت هلند نیز، اعمال برخی محدودیتها در سیستم آموزشی با استفاده از فناوریهای دیجیتال را در دستور کار خود برای سال ۲۰۲۴ قرار داده است.