عذرخواهی دانشگاه هاروارد بابت کتاب عجیب بایگانیشده
دانشگاه هاروارد به دلیل نزدیک به یک قرن نگهداری از یک کتاب فرانسوی متعلق به دهه ۱۸۸۰ که صفحات آن با «پوست انسان» صحافی شده بود، عذرخواهی کرد و تایید کرد که این پوست از کتاب حذف شده است.
دپارتمان کتابخانهها در قدیمیترین دانشگاه ایالات متحده طی بیانیهای توضیح داد که «پوست انسان از صحافی نسخهای از کتاب Destinées de l'âme اثر Arsène Houssaye که در دهه ۱۸۸۰ منتشر شده و در کتابخانه هاتون نگهداری میشد، حذف کرد.»
دپارتمان کتابخانههای هاروارد اذعان کرد که این موضوع «شأن انسانی را که از بقایای آن برای صحافی کتاب استفاده شده، تحت تأثیر قرار میدهد» و افزود: «از کسانی که متاثر شدند عذرخواهی میکنیم.»
این دانشگاه که در سال ۱۶۳۶ در کمبریج، حومه بوستون در شمال شرقی ایالات متحده تأسیس شد، ابراز تأسف کرد که این «روشها با استانداردهای اخلاقی مطابقت ندارد.»
آرسن هوسه (۱۸۱۴-۱۸۹۶) نویسنده، روزنامهنگار، منتقد ادبی و مجموعهدار فرانسوی بود و اثر «Destinées de l'âme» بهعنوان تأملی در زندگی پس از مرگ تلقی میشود.
در سال ۲۰۱۴، اداره کتابخانه هاروارد، پس از آزمایشهای علمی، فاش کرد که این کتاب که از سال ۱۹۳۴ متعلق به یک دانشجوی سابق از آغاز قرن بیستم بوده، با پوست انسان صحافی شده است.
دانشگاه ۱۰ سال قبل توضیح داد که نویسنده فرانسوی کتاب خود را به دکتری که عاشق کتاب بود، لودویک پولن (۱۸۳۹-۱۹۳۳) ارائه کرد. وی به این فکر افتاد که کار را به پوست بیماری مرتبط کند که از اختلالات روانی رنج میبرد و به طور ناگهانی فوت کرده است. هاروارد تایید کرد که بیمار با این روش موافقت نکرده است. او خاطرنشان کرد که این کتاب از سال ۱۹۳۴ در مجموعه کتابخانه او وجود دارد.
کتابخانه هاتون در حال رایزنی با مقامات ذیصلاح در دانشگاه و فرانسه برای تعیین وضعیت نهایی مناسب این بقایای انسانی است.
نیویورک تایمز گزارش داد که دانشگاه هاروارد که مالک کتابخانهها و موزهها است، در سال ۲۰۲۲ موجودی بزرگی از بیش از ۲۰ هزار بقایای انسان را در مجموعه کتابها و آثار هنری خود تکمیل کرد که نشاندهنده نقش آن در بردهداری و استعمار از پایان دوره استعمار در قرن هفدهم است.