خطر بیماری قلبی در کدام گروه خونی بیشتر است؟
هرکس با تشخیص گروه خونی خود باید مراقب بیماریهایی باشد که ممکن است سلامت وی را تهدید کند. طبق تحقیقات انجام شده گروه خونی با میزان ابتلا به بیماریهای قلبی ارتباط دارد.
گروه خونی چیست؟
گروههای خونی روشی برای تقسیمبندی خونها بر پایه وجود یا نبود آنتیژنهای موروثی خاصی روی سطح گلبولهای قرمز خون است. بر اساس مهمترین این تقسیمبندیها خون انسان به چهار دسته AB ,B ،A و O و بر اساس تقسیمبندی دیگر به گروههای مثبت و منفی تقسیم میشود.
بیماری قلبی بیشتر سراغ افراد دارای گروههای خونی B ، A و AB میرود. دانشمندان چرایی این موضوع را دقیقاً نمیدانند، اما برخی میگویند ممکن است به دلیل غلظت بیشتر عوامل انعقادی خون باشد که احتمال لخته شدن خون را افزایش میدهد.
گلبولهای قرمز A، B یا AB و رگهایی که از آنها عبور میکنند چسبناکتر بوده و در برابر جریان خون مقاوم ترند. طبق تحقیقات گروه خونی AB بیشترین خطر بیماری قلبی عروقی را دارد، زیرا دارای بیشترین آنتی بادی سطحی است و پس از آن A و B کمتر و O کمترین مقدار آنتی بادی را دارند.
طبق تحقیقات هر چیزی که خون را غلیظ کند (کم آبی بدن، داروهای تجویز شده، بیماریهای خود ایمنی) میتواند خطر بیماریهای قلبی عروقی مانند حملات قلبی، سکته مغزی و لخته شدن خون را افزایش دهد. این بدان معناست که گروه خونی تنها عامل بیماریهای قلبی عروقی نیست و عواملی از جمله چاقی، ژنتیک، رژیم غذایی بد، مصرف خودسرانه برخی ویتامینها و ورزش نکردن نیز در ابتلا به این بیماریها دخیل هستند.