حقایق پشت پرده غارهای لهستان و کشف نسلی از انسان که منقرض شده
به ادعای گجت نیوز، باستانشناسان در غاری واقع در لهستان ابزاری متعلق به گونه منقرض شده انسان هایدلبرگی را کشف کردهاند که در مطالعات تکمیلی مشخص شده که این ابزار ۴۵۰ تا ۵۵۰ هزار سال قدمت دارند.
این ابزار در دهه ۱۹۶۰ در غار Tunel Wielki واقع در ماوپولسکا یا لهستان کوچک کشف شده که پس از حدود ۵۰ سال مشخص شده این ابزار متعلق به دوره انسانهای هایدلبرگی بوده است.
انسانهای هایدلبرگی آخرین جد مشترک نئاندرتالها و انسانهای امروزی بودهاند که سکونت آنها در منطقه اروپای مرکزی با آب و هوای خشن و نامطلوب این منطقه نشان از سخت جان بودن این گونه از نسل انسان است.
همچنین استخوانهای حیواناتی در این منطقه کشف شده که به عقیده کلودیو برتو باستانشناس دانشگاه ورشو حدود ۴۰ هزار سال قدمت دارند.
باستانشناسان با بررسی مجدد این حفرهها در سال ۲۰۱۸ در لایه پایینتر به استخوانهای چندین گونه حیوانی با بیش از نیم میلیون سال قدمت برخوردند که بر این باورند این استخوانها متعلق به حیواناتی نظیر جگوار اروپایی و یک گونه دیگر جگوار، گرگ مسباخ، جد گرگهای خاکستری مدرن، گرگ Canis mosbachensis و خرس دنینگر است.
در لایه بعدی شواهدی وجود چاقو و کوبیدن سنگ چخماق یافت شده که کوت توضیح داده: «از آنجایی که این ابزارها از همان لایه استخوانها به دست آمدهاند به این معنی است که سن آنها شبیه یکدیگر است.»
کوت با اشاره به غارنشینی این گونه از انسانها در نیم میلیون سال قبل گفت: «سکونت آنها در این غارها با رطوبت و دمای پایین و شرایط آب و هوایی نامطلوب شگفتانگیز است. اما از طرفی یافت آثاری از آتش در غار نشان میدهد که انسانهای هایدلبرگی با ایجاد آتش در داخل غار مشکل نور و رطوبت را به نوعی حل نموده و با استفاده از این مکان به عنوان یک پناهگاه طبیعی، حس امنیت را برای خود خریدهاند.
در حال حاضر این تیم باستانشناسی امیدوار است تا بار دیگر به غار برگشته و استخوانهای انسان هایدلبرگی را بیابند.