نقاط عطف تاریخی در روابط امارات و چین (+اینفوگرافیک)
روابط نیم قرنی میان امارات متحده عربی و چین شاهد نقاط عطف تاریخی بوده تا اینکه به مرحله مشارکت راهبردی فراگیر رسید.
در این مطلب به این نقاط عطف تاریخی در روابط دو کشور اشاره میکنیم که نشاندهنده روابط قوی بین آنهاست.
چینیها هر ساله در «هفته طلایی» یعنی نخستین هفته ماه اکتبر که تعطیل رسمی است، روز ملی خود را با برگزاری برنامههای مختلف تحت نظارت دولت پکن جشن میگیرند.
جشنهای امسال در زمانی برگزار میشود که روابط امارات و چین به سمت افق امیدوارکننده پیش میرود و دو کشور برای دستیابی به رفاه و کامیابی برای شهروندان خود و مقابله با چالشهای مشترک، از جمله تغییرات آب و هوایی، همکاری میکنند.
الجابر: چین نقش مهمی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی ایفا میکند
روابط میان امارات و چین در ۳ دسامبر ۱۹۷۱ در زمان شیخ «زاید بن سلطان آل نهیان» و "چو انلای" نخست وزیر وقت چین برقرار شد.
اما روابط دیپلماتیک بین امارات و چین در نوامبر ۱۹۸۴ به طور رسمی آغاز شد و پس از آن چین سفارت خود را در آوریل ۱۹۸۵ در ابوظبی و سرکنسولگری خود را در نوامبر ۱۹۸۸ در دبی افتتاح کرده است.
این در حالی که سفارت امارات متحده عربی در ۱۹ مارس ۱۹۸۷ در پکن افتتاح شد. ابوظبی همچنین ۳ کنسولگری را در هنگ کنگ در آوریل ۲۰۰۰، در شانگهای در جولای ۲۰۰۹ و در گوانگژو در ژوئن ۲۰۱۶ تاسیس کرد.
روابط دو کشور پس از سفر «یانگ شانگکون»، رئیسجمهور وقت چین به امارات در دسامبر ۱۹۸۹ و سپس سفر تاریخی شیخ «زاید بن سلطان آل نهیان» به چین در سال ۱۹۹۰ شاهد تحول کیفی بود.
چینیها چگونه روز ملی خود را جشن میگیرند؟
شیخ «محمد بن زاید آل نهیان» رئیس امارات نیز در سال های ۲۰۰۹، ۲۰۱۲، ۲۰۱۵، ۲۰۱۹، ۲۰۲۲، پنج بار به چین سفر کرده است.
«شی جین پینگ» رئیسجمهور چین در جولای ۲۰۱۸ از ابوظبی بازدید کرد که اولین سفر رسمی یک رئیس جمهور چین به امارات متحده عربی در نزدیک به ۳۰ سال گذشته بود و مرحله مهم و جدیدی را در مشارکت راهبردی فراگیر بین دو کشور ایجاد کرد.