چینیها چگونه روز ملی خود را جشن میگیرند؟
چینیها هر ساله در «هفته طلایی» یعنی نخستین هفته ماه اکتبر که تعطیل رسمی است، روز ملی خود را با برگزاری برنامههای مختلف تحت نظارت دولت پکن جشن میگیرند.
روز ملی چین در سرتاسر سرزمین اصلی چین، هنگ کنگ و ماکائو با برگزاری برنامههای مختلف جشن گرفته میشود. بزرگترین جشنها در پکن برگزار میگردد، اما مکانهای عمومی در سرتاسر کشور با پرچم و گل تزئین میشوند.
مهمترین بخش جشنهای ملی پکن، رژه ملی نظامی است که البته سالانه برگزار نمیشود. این رژه در حال حاضر هر پنج سال یکبار در مقیاس کوچک و هر ۱۰ سال یکبار در مقیاس بزرگ برگزار میشود.
مراسم برافراشتن پرچم
در روز ۱ اکتبر، مراسم ویژه برافراشتن پرچم در میدان تیانآنمن برگزار میشود. در این روز، این میدان با پرچمها و عکسهای ملی تزئین میشود و میزبان آتشبازی و نورپردازیهای خاص است.
تاریخچه روز ملی
در دسامبر ۱۹۴۹، دولت چین با صدور قطعنامهای روز ملی جمهوری خلق چین یعنی ۱ اکتبر را روز ملی چین اعلام کرد.
از زمان تأسیس جمهوری خلق چین در ۱ اکتبر ۱۹۴۹، روش جشن گرفتن روز ملی چندین بار تغییر کرده است. در روزهای اولیه تأسیس چین جدید (۱۹۵۰ تا ۱۹۵۹)، هر ساله در روز ملی جشنها و رژههای نظامی در مقیاس بزرگ برگزار میشد.
در سپتامبر ۱۹۶۰، کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و شورای دولتی تصمیم گرفتند ساختار جشنهای روز ملی را در راستای سیاست سازندگی در کشور اصلاح کنند.
به گزارش وب سایت پورتال دولت چین، از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰، رژههای بزرگ و راهپیمایی های دسته جمعی در مقابل میدان تیانآنمن برگزار شد، اما هیچ رژه نظامی برگزار نشد.
از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۳ پکن روز ملی را با برنامههای گسترده بدون راهپیماییهای دسته جمعی جشن گرفت. در سال ۱۹۸۴، در سی و پنجمین سالگرد روز ملی، یک رژه بزرگ نظامی و راهپیمایی بزرگ برگزار شد.
طی ده سال بعدی، چین روز ملی را به اشکال دیگر جشن گرفت و دیگر رژه نظامی و جشنهای دسته جمعی را برگزار نکرد.
در ۱ اکتبر ۱۹۹۹، در پنجاهمین سالگرد روز ملی، یک رژه نظامی بزرگ و راهپیمایی تشریفاتی گسترده برگزار شد که این آخرین جشن بزرگ روز ملی در جمهوری خلق چین در قرن بیستم بود.