برگزاری مراسم چهارشنبهسوری به رغم تشدید اقدامات امنیتی
مراسم چهارشنبهسوری در آخرین سه شنبه سال ۱۳۹۹ در بسیاری شهرهای ایران به رغم تشدید اقدامات امنیتی برگزار شد.
ماموران و ارگانهای حکومتی با همکاری صدا و سیما تلاش کردند مانع از برگزاری این جشن ملی شوند. این مراسم در برخی نقاط با هجوم ماموران نظامی به منظور جلوگیری از ایجاد تجمعات مواجه شد.
در بسیاری نقاط مردم شعار «مرگ بر خامنهای» سر دادند و عکسهای خامنه ای، سران حکومتی و عمامه آخوندی را آتش زدند.
چهارشنبهسوری؛ جشنی مردمی از ایران باستان
مردم ایران زمین مانند سایر ملل کهن دارای آداب و رسوم و سنتهای خاص خود می باشند یکی از آیین های نوروزی ، که بایستی آمیزه ای از چند رسم متفاوت باشد ” مراسم چهارشنبه سوری ” است که در برخی از شهرها آن را چهارشنبه آخر سال گویند.
در تقویم ایران باستان هر سال ۱۲ ماه و هر ماه ۳۰ روز بود با این احتساب ، طول سال عملاً ۳۶۰ روز می شد که با سال کامل شمسی ۵ روز و اندی فاصله داشت. مردم در این روز آماده استقبال از سال نو می شدند و یا خانه تکانی و شستشو آماده پذیرایی و استقبال از نوروز می گردیدند.
ایرانشناسان و کارشناسان معتقدند چهارشنبهسوری در آیین فروردیگان ایران باستان ریشه دارد و از ابتدا جشنی مردمی بوده و نه دیوانی، از این رو در منابع کهن کمتر از آن سخن به میان آمده است.
برگزاری مراسم چهارشنبه سوری پس از انقلاب اسلامی همیشه یک از موضوعات بحثبرانگیز در جامعه بوده است. اغلب ایرانیان که سنتهای باستانی خود را پاس میدارند، مخالفت برخی مقامات رسمی و مذهبی با چهارشنبهسوری را بیاحترامی به آیینهای ملی خود میدانند.
برگزاری چهارشنبه سوری، که در همه شهرها و روستاهای ایران سراغ داریم، بدین صورت است که شب آخرین چهارشنبه سال ( یعنی نزدیک غروب آفتاب روز سه شنبه )، بیرون از خانه، جلو در، در فضایی مناسب، آتشی می افروزند، و اهل خانه، زن و مرد و کودک از روی آتش می پرند و با گفتن : ” زردی من از تو، سرخی تو از من “، بیماری ها و ناراحتی ها و نگرانی های سال کهنه را به آتش می سپارند، تا سال نو را با آسودگی و شادی آغاز کنند.