هند اولین راکت تولیدشده با «چاپگر سهبعدی» را به فضا فرستاد!
شرکت فضایی خصوصی آگنیکول کاسموس در هند، در یک گام بزرگ برای صنعت فضایی این کشور، موفق به پرتاب اولین موشک با موتوری شد که به طور کامل با فناوری چاپ سهبعدی ساخته شده است.
این پرتاب موفقیتآمیز که آگنیبان نام دارد، پنجمین تلاش این شرکت نوپا بود.
مقامات هندی این دستاورد را لحظهای تاریخی برای بخش فضایی کشور توصیف کردند.
دکتر پاوان گوئنکا، مسئول هماهنگی با بخش خصوصی در آژانس فضایی هند، از درخشش نوآوران جوان این کشور در به کارگیری اولین موتور نیمه برودتی چاپ سه بعدی یکپارچه جهان ابراز خرسندی کرد.
تیم استارتآپی آگنیکول برای کنترل هزینهها و بهینهسازی فرآیند تولید به روش چاپ سه بعدی روی آورد. این فناوری نوین علاوه بر مقرون به صرفه بودن، زمان مونتاژ قطعات موتور را به شدت کاهش میدهد.
موتور موشک "آگنیلت" که توسط این شرکت ساخته شده، کاملا یکپارچه و با چاپ سه بعدی شکل گرفته است. این موتور قادر به تولید نیروی رانش 3 کیلونیوتن در سطح دریا است و انرژی مرحله بالایی موشک آگنیبان را تامین میکند.
آگنیکول اعلام کرده از چاپ سه بعدی برای تولید اجزای حیاتی آگنیبان مانند موتورها، پمپها، محفظه موتور و پوشش بسته استفاده کرده است. این شرکت ظرفیت تولید دو موتور موشک در هفته را در کارخانه خود دارد که میتواند یک ماهواره را هر ماه توسعه دهد.
پرتاب اخیر همچنین اولین آزمایش یک موشک هندی با موتور نیمه برودتی بود. این موتور از اکسیژن نزدیک به نقطه چگالش به عنوان سوخت استفاده میکند. موشک آگنیبان برای انعطافپذیری پرتاب از سکوهای متحرک طراحی شده است.
اگرچه این پرواز زیرمداری بود اما توانایی حمل محمولههای 30 تا 300 کیلوگرمی را به اثبات رساند. هدف این استارتآپ انجام اولین پرتاب مداری تا پایان 2025 و آغاز پروازهای منظم از همان سال است.
سریناث راویچاندران، مدیرعامل آگنیکول، از حمایت آژانس فضایی هند برای طراحی و ساخت تجهیزات فضایی در این کشور قدردانی کرد. این موفقیت گام بلندی در مسیر دستیابی هند به جایگاه برتر در فناوریهای پیشرفته فضایی و ارائه راهحلهای مقرونبهصرفه محسوب میشود.