کشف یک جانور مخوف در اعماق اقیانوس هند
محققان در یک اکتشاف علمی شگفت انگیز، گونه جدیدی از جانور اسرارآمیز و باستانی موسوم به «شبح کوسه» یا کیمرا را در اعماق دریای آندامان در شمال اقیانوس هند کشف کردند.
این جانور عجیب با چشمان رنگین کمانی بزرگ، سر مخروطی شکل و باله های پهن، از خانواده ماهیان غضروفی قدیمی و خویشاوند دور کوسهها است.
این گونه جدید که Chimaera supapae نامیده شده، پنجاه و چهارمین گونه شناخته شده از این خانواده باستانی به شمار میرود.
دکتر کوین لی، زیستشناس دریایی از دانشگاه ملی سنگاپور که این اکتشاف را رهبری میکرد، گفت: دیدن این موجود زنده در زیستگاه طبیعیاش در اعماق دریا یکی از لحظات برجسته کاری من بود. کیمراها به دلیل زندگی در اعماق بیش از ۵۰۰ متری و طبیعت گریزپایشان، به ندرت دیده میشوند.
طبق اظهارات محققان، نمونه نر نابالغ این گونه جدید در سال ۲۰۱۸ در عملیات نمونهبرداری از بستر دریا در این منطقه مرموز کشف شد. چشمان درشت، پوزه کوتاه و بالههای پهن آن، این جانور را به گونهای منحصربفرد تبدیل میکند.
دکتر لی افزود: نام علمی این گونه به افتخار دکتر سوپاپ مونکولپراسیت، پیشگام مطالعات ماهیان غضروفی در تایلند انتخاب شده است. کشف چنین گونههای جدیدی نشان میدهد که ما هنوز در مورد تنوع زیستی اعماق اقیانوسها چقدر ناآگاهیم.
کیمراها که با نامهای شبح کوسه، موش ماهی و روح ماهی نیز شناخته میشوند، از قدیمیترین ماهیان روی زمین هستند و ریشه تکاملی آنها به ۴۰۰ میلیون سال پیش باز میگردد.
آنها در دامنههای قارهای و پشتههای اقیانوسی زندگی میکنند و از سختپوستان، نرمتنان و کرمها تغذیه می کنند.