دولت یمن: ایران قبل از حوادث غزه، حملات حوثیها را آماده کرده بود
سازمان اطلاعاتی دولت یمن تأکید کرد که حملات شبه نظامیان حوثی قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آماده شده بودند.
معمر الاریانی، وزیر اطلاعرسانی دولت یمن، گفت: «سال گذشته و مدتی قبل از حوادث ۷ اکتبر، دولت یمن به اطلاعات محرمانه اطلاعاتی دست یافت که تاکید میکرد رژیم تهران یک پل تسلیحاتی مداوم برای شبه نظامیان حوثی ایجاد کرده است.»
او افزود: «این پل از طریق شبکههای تخصصی قاچاق، به منظور آمادگی برای انجام عملیات تروریستی در دریای سرخ ایجاد شده است.»
الاریانی با بیان اینکه دولت یمن در آن زمان هشدارهایی را در مورد طرحهای تروریستی احتمالی در دریای سرخ صادر کرد، گفت: «عملیات دزدی دریایی و حملات به خطوط کشتیرانی بین المللی در هر صورت بدون آنچه در نوار غزه رخ داده است، به وقوع خواهد پیوست.»
وزیر اطلاعرسانی دولت یمن روز پنجشنبه (۹ فروردین) در شبکه اجتماعی ایکس بیان کرد که روند سریع حملات شبهنظامیان حوثی به کشتیهای تجاری و تانکرهای نفتی از نوامبر گذشته و انبار موشکهای بالستیک هدایتشونده، پهپادها، قایقهای انفجاری و زیردریاییهای بدون سرنشین این شبهنظامیان، تاکید میکنند که رژیم ایران در حال آمادهسازی بود.
وی افزود: «حوادثی که از ۷ اکتبر در سرزمین اشغالی فلسطین رخ داد و تجاوزات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه، صرفاً بهانه و فرصتی بود که ایران و جانشین آن (حوثیها) از آن برای آزمایش کارایی این سیستمهای تسلیحاتی، کارشناسان، مشاوران، اتاقهای عملیات مشترک و مراکز فرماندهی و کنترل سوء استفاده کردهاند.»
حملات موشکی و پهپادی حوثیها از چند هفته پس از آغاز جنگ اسرائیل در نوار غزه آغاز شده و ادامه یافته است.
تشدید این حملات کشتیرانی آزاد و تجارت دریایی را از طریق آبراه سوئز که نقطه وصل آسیا و اروپا است، با تهدید روبهرو کرده است.
روز شنبه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نیروهای حماس از دیوار مرزی غزه و اسرائیل گذشتند و از طریق گذرگاههای مرزی غزه وارد شهرکها و تأسیسات نظامی و خاک اسرائیل شدند.
این عملیات نظامی که گردانهای عزالدین قسام (شاخه نظامی گروه حماس) نام آن را طوفان الاقصی گذاشتهاند نخستین درگیری مستقیم در داخل مرزهای اسرائیل از زمان جنگ عربها و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ است.
اسرائیل که در این حمله بیش از ۱۲۰۰ کشته داده است، آن را با واقعه ۱۱ سپتامبر مقایسه کرده و وعده نابودی کامل حماس را داده است.
به دنبال این حمله، اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنینی را آغاز کرده که تاکنون ادامه دارد.
وزارت بهداشت غزه روز پنجشنبه اعلام کرد که از آغاز حمله نظامی اسرائیل به نوار غزه، دستکم ۳۲ هزار و ۵۵۲ فلسطینی کشته و ۷۴ هزار و ۹۸۰ نفر زخمی شدهاند.
به نوشته خبرگزاریها، گمان میرود هزاران کشته دیگر زیر آوار مدفون شده باشند.
بیش از ۸۰ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه آواره هستند که بسیاری از آنها در گرسنگی به سر میبرند.