گزارش تحلیلی | واکنشهای متفاوت ایرانیها به حمله سپاه علیه اسرائیل
به دنبال حمله موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به اهدافی در اسرائیل، مردم ایران واکنشهای متفاوتی به این اتفاق نشان دادند.
در حالی که رسانههای حکومتی با انتشار گزارشهای تبلیغاتی، از این حمله به عنوان یک پیروزی یاد میکردند، بخشهای مختلف جامعه ایرانی نسبت به این اقدام واکنش های متفاوتی نشان دادند.
بررسی پستها در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که در میان افکار عمومی، سه رویکرد اصلی قابل مشاهده بود: ابراز حمایت از اسرائیل، شک و تردید نسبت به اخبار رسمی و به تمسخر کشیدن تسلیحات سپاه پاسداران مورد استفاده در این حمله.
برخی از کاربران شبکه های اجتماعی با استفاده از هشتگهایی حمایت خود را از اسرائیل ابراز کردند. این میزان از حمایت از اسرائیل، بسیار بیشتر از آنچه سازمان اطلاعات سپاه انتظار داشت، بود و در واکنش به آن، اعلام شد هر گونه حمایت از اسرائیل جرم تلقی میشود و مردم باید آن را گزارش دهند.
همچنین برخی کاربران در شبکههای اجتماعی، عملیات ایران را با حمله سپاه به پایگاه عینالاسد در عراق تشبیه کردند که در سال ۲۰۲۰ به انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی در حمله آمریکا انجام شد.
همچنین شاهد انتشار ویدیوهایی بودیم که در آن افراد، پهپادهای سرنگون شده در مناطق مختلف ایران را مورد تمسخر قرار می دادند و به نقص تسلیحاتی نهادهای نظامی حکومت اشاره می کردند.
از دیگر سوژههای تمسخر، سرعت پهپادهای ایرانی بود که چندین ساعت طول کشید تا به اسرائیل برسد.
در این بین برخی از طرفداران حکومت نیز به خیابانها ریختند و با ابراز شادمانی از این حمله، از سپاه تشکر کردند.
در کنار این واکنشهای منتقدانه، مردم ایران نگران اختلال احتمالی در زندگی روزمره شان نیز بودند. پس از حمله موشکی، صف های طولانی در جایگاه های سوخت رسانی شکل گرفت که شباهت زیادی به روزهای جنگ با عراق داشت. این نشان می داد که نگرانی اصلی مردم در این شرایط، تداوم معیشت و زندگی روزمره است.
تحلیلگران معتقدند که این طیف متنوع از واکنش های مردمی، بیانگر شکاف عمیق میان حاکمیت و جامعه ایران است. در شرایطی که رسانههای حکومتی تلاش می کنند تا حمله سپاه را به عنوان یک پیروزی بزرگ به نمایش بگذارند، واکنشهای مردم نشان می دهد که آنها چندان همراه با این اقدام نیستند و نگران پیامدهای آن برای زندگی روزمره خود هستند.