احیای تالابهای عراق پس از یک دوره خشکسالی شدید (+عکس)
پس از یک دوره خشکسالی شدید در عراق، تالابهای این کشور با بارشهای زمستانی جان گرفتهاند و گاومیشهای سیاه بار دیگر سمهای خود را در میان ساقههای نی در باتلاقهای بینالنهرین فرو میکنند.
این بارشها که باعث خوشحالی دامداران و کشاورزان منطقه شده است، باتلاقهای بینالنهرین را که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارند، احیا کرده است.
در فصل تابستان به دلیل کمبود بارش و کاهش جریان رودخانههای دجله و فرات به دلیل سدهای ساخته شده در بالادست در ایران و ترکیه، این باتلاقها به شدت خشک شده بودند.
تابستان سال گذشته عکاسان خبرگزاری فرانسه ناپدید شدن بخشهای وسیعی از تالاب حویزه را مشاهده کرده و تصاویری را از خاک ترکخورده پر از بوتههای خشک گرفته بودند.
در ماه اکتبر، یکی از مقامات استان فقیر و روستانشین ذیقار به ایافپی گفت که ۱۲۰۰ خانواده در مدت شش ماه به دلیل کمبود آب، باتلاقها و مناطق کشاورزی جنوب عراق را ترک کردند و ۲۰۵۳ گاومیش نیز در همین مدت تلف شدند.
در تابستان ۲۰۲۲ عراق برای سومین سال متوالی با خشکسالی شدید و دمای سوزان بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد مواجه شد.
مهندس حسین الکنانی، مدیرکل مرکز احیای مردابها و تالابها اذعان داشت که وضعیت تالابها به شکل «تدریجی» بهبود مییابد.
در ماه ژوئیه، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) درباره کاهش شدید سطح آب هشدار داد و به «تأثیر فاجعهبار آن بر معیشت بیش از ۶ هزار خانواده روستایی که گاومیشهای خود را از دست داده بودند»، اشاره کرد.
با این حال، مهندس جاسم الاسدی، مدیر انجمن طبیعت عراق، که ساکن این باتلاق است، خاطرنشان میکند که «مشکل تابستان آینده است.»
وی ادامه داد: باران به تنهایی کافی نیست. ما از طرف ترکیه به اندازه کافی آب دریافت نمیکنیم. سدهای اصلی عراق برای باقیمانده سال، ذخیره آب مناسب و کافی ندارند.