کاهش رتبه اعتباری اسرائیل برای چهارمین بار پس از آغاز جنگ غزه
برای چهارمین بار از زمان آغاز جنگ غزه، موسسه رتبهبندی فیچ در گزارشی رتبه اعتباری اسرائیل را با چشمانداز منفی از A+ به A کاهش داد.
فیچ به ادامه «جنگ در غزه، افزایش خطرات ژئوپلیتیکی و عملیات نظامی در چند جبهه» بهعنوان عواملی اشاره کرد که باعث کاهش اعتباری رتبه اسرائیل شده است.
علاوه بر این، آژانس پیشبینی کرد که این درگیری میتواند «تا سال ۲۰۲۵» ادامه یابد.
پیش از این مؤسسات رتبهبندی اعتباری مودیز و فیچ نیز از زمان آغاز جنگ غزه ۳ مرتبه رتبه اعتباری اسرائیل را کاهش داده بودند.
فیچ هشدار داد ممکن است این درگیری به مناطق دیگر سرایت و خسارات انسانی بیشتری ایجاد کند و احتمالا منجر به «هزینههای نظامی بیشتر، تخریب زیرساختها و آسیبهای پایدار بیشتر به فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری» شود.
در این گزارش همچنین آمده است: انتظار میرود که کسری بودجه در اسرائیل به دلیل خطرات ژئوپلیتیکی به ۷.۸ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد که این رقم پس از ثبت کاهش ۴.۱ درصدی در سال ۲۰۲۳ است.
این موسسه رتبهبندی کسری بودجه ۴.۶ درصدی تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۵ را به دلیل هزینههای نظامی کمتر و رشد درآمد پیشبینی کرد.
فیچ افزود در صورت ادامه جنگ در سال ۲۰۲۵، کسری بودجه ممکن است افزایش یابد.
رتبه اعتباری معمولاً نشاندهنده توانایی کشورها برای دریافت وام و میزان اعتماد به توانایی آنها برای انجام بموقع تعهدات مالی است. هر چه رتبهبندی یک کشور بهتر باشد، خطرات مرتبط با استقراض آن کمتر میشود. در نتیجه آن کشور شرایط بهتر برای دریافت وام با هزینههای کمتر خواهد داشت.