آیا اسرائیل از پاسخ به ایران دست کشیده است؟
غلامرضا صادقیان، نویسنده ایرانی، تأیید کرد که آمریکا و اسرائیل تصمیم گرفتهاند به ایران پاسخی ندهند و امروز با بهانههای مختلف برای به دست آوردن زمان و فراموش کردن موضوع در افکار عمومی، معطل ماندهاند.
صادقیان در سرمقاله روزنامه اصولگرای جوان افزود: صحبت درباره استقرار سامانه پدافند هوایی تاد چیزی جز طفره رفتن از پاسخ، خرید زمان و توجیه تعلل در پاسخ نیست.
این نویسنده ادامه داد: سامانه تاد که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد در اختیار اسرائیل قرار گرفت و ممکن است آمادگی عملیات را نداشته یا قادر به رهگیری موشکهای بالستیک ایران نبوده و امروز دلیلی جز تعلل و طفره رفتن در مورد آن وجود ندارد.
صادقیان خاطرنشان کرد: صحبت از اختلاف بین اسرائیل و آمریکا، خیالپردازی و طفرهرفتن محض است، زیرا به قول نویسنده نمیتوان اسرائیل را از آمریکا جدا کرد و بیشتر شبیه به دندان یا چنگال گرگی است که از واشنگتن نمایندگی میکند.
این نویسنده تاکید کرد: واشنگتن و متحدانش دریافتند که اگر علیه ایران احمقانه عمل کنند، واکنش ایران بیشتر میشود و به همین دلیل نیازمند محاسبات زیادی است، بهویژه با توجه به قدرت روزافزون محور مقاومت و ضربات دردناکی که به اسرائیل وارد میشود.
در همین زمینه، نویسنده ایرانی محمد صفری معتقد بود که سامانه موشکی تاد هرگز اسرائیل را از شر موشکها و حملات ایران خلاص نخواهد کرد.
این نویسنده در مقاله خود در روزنامه اصولگرای «سیاست روز» افزوده است که بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی این موشکها که ناتوانی آنها را ثابت کرده است، تردیدهایی در مورد توانایی سامانه تاد برای اثبات خود در برابر موشکهای مافوق صوت فتاح ایران و رهگیری آنها وجود دارد.
این نویسنده ادامه داد: «اسرائیل همچنان از عملیات موشکی «وعده صادق ۲» در بهت و حیرت به سر میبرد و از سوی دیگر فریاد میزند و ضربات دردناکی از سوی مقاومت لبنان، حماس، انصارالله و مقاومت عراق دریافت میکند.»
از سوی دیگر، یدالله اسلامی، نویسنده ایرانی، از دولت ایران خواست تا برای حل اختلافات و مشکلات دو کشور گفتگوی مستقیم با آمریکا را آغاز کند.
این نویسنده در مقاله خود در روزنامه اصلاحطلب ستاره صبح میافزاید: مذاکره مستقیم مفید است و میتواند در مقایسه با مذاکره غیرمستقیم سطح بحرانها را کاهش دهد، زیرا میانجیها در مذاکره غیرمستقیم همیشه میخواهند میز مذاکره در اختلافات بین ایران و آمریکا را برای خود بچینند.
اسلامی ادامه داد: ما عدم برقراری رابطه با آمریکا را کار خوبی میدانیم و حتی گفتگوی مستقیم با آمریکا کار خوبی نیست، هرچند میدانیم با این سیاستها چه فرصتهایی را از دست میدهیم و چه ضررهایی را به بار میآورند. در حالی که میانجیها در نقش پیامرسان نمیتوانند جایگزین گفتگوی حضوری شوند، زیرا توانایی دیگری جز انتقال پیامهای ساده ندارند.»
این نویسنده خاطرنشان کرد: گفتگو به معنای سازش یا کنار گذاشتن دیدگاهها، نظرات و ... نیست، بلکه راهی روشن برای درک بهتر موقعیتها و تلاشی روشن برای کاهش دامنه خصومتها و یافتن راهی برای رسیدن به هدف و کاهش تنش و جنگ احتمالی است.
اسلامی در پایان با بیان اینکه در شرایط کنونی و احتمال هدف قرار دادن تاسیسات نفتی و هستهای ایران توسط اسرائیل، آمریکا نقش اصلی را ایفا میکند، یادآور شد: بدون سلاح، حمایت و اراده آمریکا، اسرائیل به تنهایی نمیتواند حمله موثری را علیه ایران سازماندهی کند.