«نه به قانون عفاف و حجاب»؛ رییس قوه قضاییه با سیگنال مثبت پشت پزشکیان درآمد
درحالیکه طبق وعده قالیباف رییس مجلس ایران، قرار بود ۲۳ آذرماه قانون عفاف و حجاب به دولت ابلاغ شده و به مرحله اجرا درآید، شورای عالی انقلاب فرهنگی و رییس قوه قضاییه کشور به حمایت از رییسجمهور این قانون را ملزم به اصلاح دانستند.
محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی ایران وعده داده بود که امروز ۲۳ آذرماه ۱۴۰۳ قانون عفاف و حجاب به دولت چهاردهم ابلاغ شده و به اجرا در خواهد آمد. قانونی که طی هفتههای اخیر فضای سیاسی، رسانه و اجتماعی کشور را مشغول به خود کرده و مشخصا در بخش مرتبط با جریمهها حاشیهساز شده است.
باتوجه به اینکه حذف گشت ارشاد و ساماندهی وضعیت حجاب از جمله شعارها و وعدههای مهم رئیس دولت چهاردهم در ایام انتخابات بود، همه نگاهها درخصوص اجرای این قانون به سمت پزشکیان است.
مسعود پزشکیان رییسجمهور ایران که بارها از برخورد سلیقهای و خودخواهانه با مردم انتقاد کرده بود، در گفتگوی مستقیم تلویزیونی با مردم که از صدا و سیما پخش شد، صراحتا از ابهامات قانون عفاف و حجاب و الزام برای اصلاح آنها سخن گفت.
پس از مسعود پزشکیان، غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه، اگر چه بر اجرای قانون تاکید کرد اما با اشاره به ایرادات و اشکالات قانون عفاف و حجاب به اصلاح آن سیگنال مثبت فرستاد. او گفت: «اگر کاستیهایی دارد، اصلاح شود. ما نمیگوییم این قانون وحی منزل است، اما قانون باید اجرا شود. قانون باید فصلالخطاب باشد، اما نیاز است که دقیق نوشته شود و قابلیت اجرایی شدن نیز داشته باشد.»
در سوی دیگر، طی روزهای اخیر اظهارات کمسابقهای از زبان خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره قانون عفاف و حجاب بیان شد که حائز اهمیت است. مخالفت صریح خسروپناه سیگنال مثبتی به سمت دولت بود که در نقد این قانون تنها نیست. حتی برخی نیز پیشبینی کردند که اگر قانون ابلاغ شود با توجه به حجم نگرانیها و انتقادات، ممکن است اجرای آن حداقل تا زمان اصلاح برخی مواد این قانون، بازهم به تعویق بیفتد.
با وجود آنکه موافقان قانون عفاف و حجاب که بیشتر از طیف تندرو و جبهه پایداری هستند، بر اجرای سریع قانون عفاف و حجاب تاکید دارند اما مخالفان قانون هم نسبت به چالشها و ابهاماتی که پس از اجرای قانون عفاف و حجاب ایجاد میشود، هشدار میدهند.
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا هم بر این باور است که رئیس قوه قضائیه و رییس مجلس با قانون عفاف و حجاب مخالف هستند. وی در گفتگویی عنوان کرد: «اگر به صحبتهای محسنی اژهای و قالیباف دقت کنید، به نظر میرسد آنها هم از این قانون راضی نیستند یا اجرای آن را مشکل میدانند.»
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب هم درباره قانون عفاف و حجاب گفت: «این قانون مردم را در کوتاهمدت مقابل یکدیگر و البته ساختار قرار میدهد اما در بلندمدت مردم را متحداً روبروی حاکمیت خواهیم دید. به این صورت نیست که مردم همیشه با هم جنگ کنند، هر کدام شیوه و راه خود را پیدا کرده و نفرتشان را متوجه یک جا میکنند.»