آیا ایران اجرای قانون جنجالی عفاف و حجاب را به تعویق انداخت؟
اسماعیل سیاوشی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در مصاحبهای از تأخیر در زمان اجرای قانون جنجالی عفاف و حجاب خبر داد اما ساعاتی بعد مجبور شد ادعای خود را تکذیب کند.
سیاوشی در گفتوگویی تلفنی با برنامه «صبح و گفتوگو» گفته بود این تصمیم پس از بحثهای شورای امنیت ملی اتخاذ شده است و تأخیر اجرای قانون به معنای ترک فعل تلقی نمیشود.
او ضمن تأکید بر اهمیت کار فرهنگی گفته بود: «کار فرهنگی و رفتار مناسب میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند.»
با این حال ساعاتی بعد او اظهارات خود درباره به تعویق افتادن اجرای قانون عفاف و حجاب را تکذیب کرد و اعلام نمود در صورت عدم ابلاغ این قانون توسط دولت تا پایان ماه جاری، رییس مجلس آن را ابلاغ خواهد کرد.
او در اظهارات جدید خود بر لزوم اجرای قانون تأکید کرده و بیان داشت که مجلس قوانین الهی و قرآنی را تصویب کرده و این قوانین باید اجرایی شوند، حتی اگر مخالفتهایی با آنها وجود داشته باشد.
جمعه گذشته احمد علمالهدی، نماینده علی خامنهای در خراسان رضوی، در خطبههای نماز جمعه مشهد، خطاب به رییس دولت چهاردهم گفت: «قانون عفاف و حجاب را مجلس و شورای نگهبان تصویب کردهاند. مگر میتوانید به عنوان رییسجمهور بگویید این قانون را اجرا نمیکنم؟ بیحجابی در کشور ما جرم و حرام است.»
همچنین عباس کعبی، عضو هیات رییسه مجلس خبرگان، تأکید کرد که هرگونه کوتاهی در اجرای این قانون، همراهی با دشمنان نظام است.
در مقابل، بیش از ۳۰۰ فعال مدنی در بیانیهای این قانون را غیرمشروع و ناسازگار با عقل جمعی ایرانیان دانسته و بر حق اعتراض خود تأکید کردند. آنان مصوبه مجلس درباره حجاب و عفاف را غیرقابل اجرا توصیف کرده و اعلام کردند از تمام ابزارها برای رساندن صدای خود استفاده خواهند کرد.