فایل صوتی لو رفته از رئیس جمهور سابق ایران جنجال به پا کرد

رسانههای ایران در آستانه مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، فایل صوتی دیدار محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران با اصلاحطلبان پیش از انتخابات اسفندماه گذشته را منتشر کردند.
خاتمی در این فایل صوتی گفت: تا به حال التماس میکردیم که ۳ کرسی به ما بدهند.و رفتارشان را تغییر دهند. اما دیدیم که این کار فایدهای ندارد.
این فایل صوتی مربوط به دیدار خاتمی با اصلاحطلبان پیش از برگزاری دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در اوایل اسفندماه، پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه بود که در رسانهها منتشر شد.
خاتمی ادامه داد: ما در کنار مردم (در تحریم انتخابات) هستیم و میگوییم راه کشور این است.
رئیس جمهور پیشین ایران برای اولین بار در انتخابات شرکت نکرد و در اول اسفند نیز در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس ایران حاضر نشد رای خود را به صندوق بیندازد.
خاتمی در دورههای گذشته اغلب خواستار شرکت در انتخابات بود.
جبهه اصلاحات پیشتر اعلام کرده بود که در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس رهبری شرکت نمیکند.
خاتمی با اشاره به اصرار خود برای حضور در انتخابات گذشته گفت: در سال ۱۳۹۱ مخالفان انقلاب خواستار تحریم انتخابات بودند و من گفتم نباید صندوق را رها کنیم و به دماوند رفتم و رای دادم.
در سال ۱۳۹۱ که بسیاری از مردم ایران انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی را تحریم کردند، خاتمی با به صندوقانداختن رأی خود در یکی از شعب اخذ رأی در شهر دماوند در این انتخابات شرکت کرد.
انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفند ۱۳۹۰ اولین انتخابات پس از اعتراضات سال ۱۳۸۸ بود و رسانهها حضور و رای وی را مخفیانه توصیف کردند.
در فایل صوتی فاششده، خاتمی میگوید: «اگر کل انتخابات تغییر کند و دیگر انتخاباتی نباشد، باید برای مخالفان انتخابات به کار ادامه داد یا باید در کنار ۶۰ درصدی که تصمیم به عدم شرکت در انتخابات گرفتند، حمایت کنیم.»
اسفندماه گذشته، تعدادی از احزاب و چهرههای اصلاحطلب، از جمله آنها در تهران، خواستار «شرکت در انتخابات برای باز کردن روزنه» شدند و از فهرست «صدای مردم» به رهبری علی مطهری حمایت کردند.
خاتمی در سخنرانی خود تاکید کرد که اختصاص «چهار کرسی» به «چهار شکست خورده» فایدهای ندارد.
رضا علیجانی، فعال و تحلیلگر سیاسی در گفتگو با «ایران اینترنشنال» درباره اظهارات درز کرده خاتمی گفت: به نظر خاتمی صحبت از عدم شرکت در انتخابات مهمتر از «ایستادن در کنار دشمنان انقلاب» است.
این فعال سیاسی افزود: این موضوع برای همه ایرانیان اعم از طرفدار یا مخالف دینداری، سلطنت و سایر دوگانگیهای اجتماعی از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا: این اختلافات میتواند زمینهساز دوقطبی شدن جامعه و تشدید درگیریهای موجود شود.
علیجانی گفت: اگر جامعه ایران به مرحله بلوغ سیاسی برسد که ابتدا طبقهبندی تعارضات را رد کند و سپس به تعریف استراتژی برسد، پتانسیل پیشرفت وجود دارد، زیرا شکاف اصلی جامعه که مانع استقرار دموکراسی و توسعه کشور است، بین اکثریت مردم و رژیم ولایت فقیه شکل گرفته است.
بر اساس آمارهای رسمی، میزان مشارکت در انتخابات اسفند ۴۱ درصد بوده که کمترین درصد مشارکت ایرانیان در انتخابات از زمان تأسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ است.
تعداد گزارش.شده بسیار بیشتر از حسابی است که شهروندان ایرانی با فیلمبرداری از شعب خالی و منزوی اخذ رای دادهاند.
نتایج نظرسنجی موسسه کومان هلند درباره انتخابات مجلس ایران نشان داد که بیش از سه چهارم مردم ایران قصد شرکت در انتخابات را ندارند و حدود ۷۶ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی خواهان سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی هستند.
پیش از انتخابات، برخی نظرسنجیها حداکثر مشارکت در انتخابات را بین ۲۵ تا ۳ه۰ درصد تخمین زدند.
دور دوم انتخابات مجلس ایران امروز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه با شرکت ۹۰ نامزد برای کسب ۴۵ کرسی که در دور اول قطعی نشده بود آغاز شده است.