تنها نمانید؛ تنهایی عمر را کوتاه میکند
طبق تحقیقات دانشمندان، اشخاصی که به انزوای اجتماعی، تنهایی و گوشهگیری مبتلا هستند، نسبت به افراد اجتماعی عمر بسیار کوتاهتری خواهند داشت، خصوصا اگر این افراد دچار بیماری قلبی نیز باشند.
آخرین تحقیقات بینالمللی درباره روابط اجتماعی افراد که در مجله Psychosomatic Medicine منتشر شده نشان میدهد که افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی که تنها زندگی میکنند و دچار اجتماع گریزی حاد هستند، در معرض خطر مرگ زودرس خواهند بود.
رویزین لانگ روانشناس بالینی و سرپرست این تحقیق معتقد است: «سلامت اجتماعی افراد بر سلامت قلب و عروق آنها تاثیری مستقیم دارد و تحقیقات ما ثابت میکند که اشخاصی که تنها زندگی میکنند و یا دچار اجتماع گریزی و انزوا هستند مرگی زودرس را تجربه خواهند کرد.»
گروه تحقیقاتی این پروژه پس از چندین سال بررسی بر روی ۳۵ نمونه از مطالعات موجود در اینباره از اروپا، آمریکای شمالی و آسیا دریافتند که اثرات منفی ناشی از تنها زندگی کردن در اروپا بسیار بیشتر است.
انجمن قلب آمریکا احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را در بین افراد منزوی حدود ۳۰ درصد بالا میبرد.
انزوای اجتماعی در دوران کودکی، با افزایش عوامل خطر قلبی عروقی در بزرگسالی مانند چاقی، فشار خون بالا و افزایش سطح گلوکز خون ادامه خواهد داشت.
محققان عوامل اجتماعی محیطی نظیر روتین زندگی، نارضایتی از روابط خانوادگی، قرنطینه در دوران پاندمی کرونا و سایر بلایای طبیعی را از دیگر عوامل مؤثر بر ارتباطات اجتماعی عنوان کردند که ممکن است در منزوی شدن افراد نقش داشته باشند.