مقصر اصلی انفجار معدن طبس کیست؟
محمد رضا بهرامن، رئیس خانه معادن ایران در مورد مقصر اصلی انفجار معدن زغالسنگ طبس در خراسان جنوبی چه گفت؟
آقای بهرامن درباره حادثه انفجار معدن ذغال سنگ طبس و اینکه درباره مقصر اصلی انفجار به وجود آمده تا زمان بررسی کامل از منطقه نمیتوان اظهارنظری کرد گفت که به طور کل اینجا مقصر فرد نیست، بلکه نگاه و نظام حکمرانی در بخش معدن است که بایستی شرایط را به طور مداوم به روزرسانی کنیم و این مشمول تمام معادن کشور میشود، امروز تمام معدن کاران ایران در عزا هستند.
رئیس خانه معادن ایران ضمن ارائه توضیحاتی درباره حادثه معدن ذغال سنگ طبس عنوان کرد که در بخش معدن یکی از مسائل تنبیه است، هر کسی خطایی کرده باید پاسخگو باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که فلش اتهام در حادثه به وجود آمده به سمت چه کسی یا چه کسانی است؟ عنوان کرد: تا زمانی که دسترسی کامل به آن بخشی که معدنکاران در آن منطقه محبوس شدهاند نداشته باشیم، همه این افراد خارج نشوند و همچنین مطالعات کاملی از منطقه نداشته باشیم نمیتوانیم در این زمینه اظهارنظر کنیم.
حادثه تلخ جان باختن ۳۵ کارگر، زخمی شدن ۱۷ تن و محبوس شدن ۱۴ تن در معدن ذغال سنگ طبس، بار دیگر مساله ایمنی، حقوق و سخت و زیانآور بودن شغل معدنکاری را در افکارعمومی پررنگ کرده است.
گفته میشود حادثه مرگبار در معدن طبس، دوازدهمین حادثه در معادن ایران طی ۴ ماه اخیر است و طی این حوادث دهها نفر جان خود را از دست دادهاند.
حادثه انفجار معدن شرکت معدنجوی طبس ساعت ۲۱ شامگاه شنبه رخ داد و تصاعد آنی گاز متان سبب شد ۶۹ کارگر در این معادن محبوس شوند.
با آغاز عملیات امدادی توسط تیمهای تخصصی HSE معدن، در وهله نخست تعداد ۱۳ کارگر که جان خود را از دست داده بودند به بیرون کشیده شد و با ادامه عملیات این آمار به ۳۰ فوتی و ۱۷ مصدوم در بلوک نخست رسید.
عملیات امدادی بلوک دوم نیز عصر روز گذشته در دستور کار قرار گرفت و مرحله به مرحله با تخلیه گاز پیش رفت و تا پایان شب تعداد فوتی ها معادن با اعلام رسمی پزشکی قانونی به ۳۱ نفر رسید.
با توجه به غلظت گاز در تونلها که موجب انفجار در عمق ۲۵۰ متری به صورت ارتفاعی و ۷۰۰ متری به صورت مورب در معدن شده، هنوز عملیات امدادی در حال انجام است و تاکنون تعداد فوتیها به ۳۵ نفر رسیده و ۱۴ نفر هنوز در معدن دوم محبوس هستند.
بنا بر اعلام تیم تخصصی امدادی، از ورودی تونل معدن بلوک C تا محل حبس معدنچیان هزار متر فاصله است که تا شب گذشته تیمها به ۴۰۰ متری کارگران رسیده بودند، بامداد امروز پیکر بی جان چهار کارگر از این معدن به بیرون منتقل شد.
در خراسان جنوبی سه روز عزای عمومی اعلام شده است.
اسکندر مومنی، وزیر کشور ایران گفته است تمام تجهیزات لازم را بسیج کرده است و «با خاطیان احتمالی این حادثه برخوردی درسآموز خواهد شد.»
این سومین و مرگبارترین حادثه در معدنهای زغال سنگ ایران در دهههای اخیر است. دو حادثه قبلی به علت ریزش معدن در استان کرمان بود. در سال ۱۳۹۶ نیز انفجار معدن زغال سنگ یورت در استان گلستان جان بیش از ۴۲ کارگر را گرفت.