مردان و زنان در عوامل موثر در چاق شدنشان هم متفاوت هستند!
گروهی از محققان دانشگاه ناوارا اسپانیا با تحقیقی جذاب و گسترده بر روی نقش باکتریهای روده در سلامت انسان و رابطه پیچیده بین باکتریهای میکروبیوم روده و چاقی تفاوتهای جالبی را بین زنان و مردان کشف کردند.
نتایج این تحقیق که به رهبری دکتر پائولا آراناز از مرکز تحقیقات تغذیه در دانشگاه ناوارا اسپانیا انجام شد نشان میدهد میکروبیوتای روده، جامعه متنوعی از میکروارگانیسمهای ساکن در دستگاه گوارش، نقش مهمی در سلامت متابولیک ایفا میکنند و اختلال در این تعادل که دیس بیوزیس نامیده میشود، میتواند بهطور قابل توجهی بر خطر ابتلا به برخی بیماریها از جمله چاقی تأثیرگذار باشد.
در این تحقیقات، ۳۶۱ داوطلب بزرگسال متشکل از ۲۵۱ زن و ۱۱۰ مرد اسپانیایی شرکت کردند که بر اساس شاخص چاقی و عواملی مانند شاخص توده بدنی، درصد توده چربی و دور کمر طبقهبندی شدند.
محققان اظهار کردند که به نظر میرسد ترکیب میکروبیوم روده، بهویژه سطوح بالاتر این باکتری، در برابر چاقی محافظت ایجاد کند. جالب اینجاست که این تحقیق همچنین تفاوتهای جنسیتی را در باکتریهای روده مرتبط با چاقی نشان داد.
در مردان، فراوانی بیشتر گونههایی (پاراباکتریز و کامپیلوباکتر کاندیداسیس) به شدت با شاخص توده بدنی و بالاتر از دور کمر مرتبط بود. در مقابل، سه گونه (Prevotella - Prevotella micans Prevotella brevis و Prevotella sacharolitica) که نشانگر چاقی در زنان هستند، در مردان وجود نداشت.
نتایج این تحقیق که توسط کنگره اروپایی چاقی منتشر شده نشان داد که عدم تعادل در گروههای باکتریایی مشخص، با تفاوتهای قابلتوجه بین جنسیتها، که ممکن است بر متابولیسم تأثیر بگذارد، نقش مهمی در شروع و توسعه چاقی بازی میکند.