این پلاستیکها خطر سکته قلبی را افزایش میدهد
میکروپلاستیکها و نانوپلاستیکها که در همه جا از اقیانوسها گرفته تا غذا و شیر مادر یافت میشوند، باعث بروز عوارض قلبی و عروقی میشوند.
به گزارش هلت لاین، یک مطالعه گسترده که نتایج آن در نشریه پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، نشان میدهد که میکروپلاستیکها در پلاک شریانی انسان پیدا شده و با پیامدهای نامطلوب قلبی و عروقی، مانند حمله قلبی و سکته، مرتبط هستند.
پلاکهای شریانی رسوبات چربی هستند که بر دیواره شریانها تجمع میکنند و باعث تنگی و سفت شدن شریانها میشوند. این پلاکهامیتواند منجر به بیماریهای قلبی و عروقی جدی شود.
در مطالعه مذکور، میکروپلاستیکها، به خصوص پلی اتیلن و پلی وینیل کلراید، در پلاکهای شریانی بیماران شناسایی شدهاند.
دکتر رافائله مارفلا، استاد در دانشگاه پزشکی لوئیجی وانویتلی در ایتالیا و نویسنده اصلی این تحقیق، اظهار کرد: یافتههای اصلی این مطالعه بر دو محور متمرکز بودند: اول، شناسایی نانوپلاستیکها در پلاکهای آترواسکلروتیک. دوم مشخص شدن این مساله که بیماران مبتلا به پلاکهای آترواسکلروتیک آلوده به نانوپلاستیکها نسبت به بیمارانی که شواهدی از نانوپلاستیکها در آتروم نداشتند، بیشتر مبتلا به عوارض قلبی وعروقی مانند انفارکتوس میوکارد شده بودند.
بهترین راه برای کاهش میکروپلاستیکها در محیط زیست، جلوگیری از تولید و استفاده از مصنوعات پلاستیکی یکبار مصرف است. همچنین، میتوانید اقدامات زیر را برای کاهش میکروپلاستیکها در زندگی روزمره انجام دهید:
- استفاده از محصولات قابل تجدیدپذیر و جایگزینی برای محصولات پلاستیکی یکبار مصرف مانند بطریها و کیسههای قابل بازیافت.
- استفاده از بطریها و ظروف قابل استفاده مجدد برای ذخیره غذاها و نوشیدنیها به جای استفاده از بطریها و ظروف یکبار مصرف.
- جدا کردن زبالههای قابل بازیافت و بازیافت آنها به جای دور انداختن در زبالههای عادی.
- حذف استفاده از محصولات آرایشی حاوی میکروپلاستیکها مانند محصولات نظافتی شامل روانکارها و اکسفولیانتها با ذرات ریز پلاستیکی.
- حمایت از سیاستها و تدابیر محیط زیستی که به کاهش استفاده از پلاستیکهای یکبار مصرف و افزایش بازیافت آنها کمک میکنند.