با ممنوعیت MMA به دستور طالبان چه بر سر ورزشکاران افغان میآید؟
ورزشکاران هنرهای رزمی ترکیبی (MMA) افغانستان در حالی همچنان به تمرینات خود ادامه میدهند که پس از ممنوعیت مسابقات حرفهای از سوی طالبان، آینده این ورزش در کشور نامشخص است.
ماه گذشته، مقامات طالبان مسابقات حرفهای MMA را به دلیل آنچه "خشونت بیش از حد" و "تضاد با شریعت" توصیف کردند، ممنوع اعلام کردند. این محدودیت، یکی از تازهترین تصمیمات طالبان از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۲۱ است که بر اساس تفسیر آنها از قوانین اسلامی اعمال شده است.
خلیل رحمان، یک ورزشکار ۲۱ ساله افغان، به خبرگزاری فرانسه گفت: ابتدا وقتی دوستم گفت که MMA در افغانستان ممنوع شده، باور نکردم، اما وقتی به باشگاه رسیدم، دیدم همه دوستانم ناراحت بودند و من هم همینطور.
رحمان که آرزوی شرکت در مسابقات بینالمللی و بالا بردن پرچم افغانستان را داشت، اکنون نگران است که با لغو مسابقات حرفهای، دوران او و دیگر ورزشکاران در قفس مبارزه به پایان برسد. این ورزشکاران در یک باشگاه خصوصی مجهز در شرق کابل تمرین میکنند و از آینده نامعلوم خود نگران هستند.
در حال حاضر، تمرینات و مسابقات آماتوری با استفاده از تجهیزات ایمنی ادامه دارد و ورزشکاران همچنان در حالت بلاتکلیفی به سر میبرند. دستورالعمل وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در مورد این ممنوعیت دقیق نبوده و مقامات ورزشی کشور نیز هنوز به روشنی توضیح ندادهاند که چه چیزی دقیقاً ممنوع شده است.
محمد وسیم قیومی، یکی دیگر از ورزشکاران MMA، امیدوار است که بتواند در سطح آماتوری به فعالیت خود ادامه دهد. او میگوید: "ابتدا ناراحت شدم وقتی MMA ممنوع شد، اما بعد فکر کردم اگر مبارزه آزاد بدون تجهیزات ایمنی ممنوع است، من با استفاده از وسایل ایمنی به تمریناتم ادامه خواهم داد."
ورزش MMA در سالهای اخیر در افغانستان محبوبیت زیادی یافته است و قیومی با مشاهده شرکت ورزشکاران افغان در مسابقات بینالمللی، از جمله در UFC، به این ورزش علاقهمند شده است. او میگوید: مردم افغانستان جنگجو هستند و این ورزش هم نوعی مبارزه است که در آن میتوان آزادانه ضربه زد.
بلال فضلی، یکی دیگر از ورزشکاران، از کاهش تعداد ورزشکارانی که پس از ممنوعیت به باشگاه میآیند، ابراز ناراحتی کرد و گفت: همه بچهها ترسیدهاند... دولت میتوانست به جای ممنوعیت ورزش، به مسائل مهمتری مثل کمک به فقرا بپردازد.