از تلفن همراه تا پرینتر سه بعدی؛ پیشگوییهای سریال پیشتازان فضا که واقعی شدند
سریال «پیشتازان فضا» یکی از معروفترین سریالهای علمی-تخیلی تاریخ تلویزیون است که در دهه ۱۹۶۰ میلادی ساخته شده است.
سریال پیشتازان فضا از زمان پخش نخستین فصل آن در سال ۱۹۶۶، توجه مخاطبان را در سراسر جهان، به خود جلب کرده است.
این سریال،به تعداد شگفتانگیزی از ایدهها و تکنولوژیها پرداخت که برخی از آنها به واقعیت تبدیل شدهاند
به معنای دیگر، این سریال به دانشمندان ایده عرضه فناوریهایی را داد که زندگی انسان را متحول کنند؛ از جمله این خیال پردازیها میتوان به تلفن همراه، کامپیوترهای مجهز به دستیار صوتی، پرینتر سه بعدی، تبلت و شاید جالب تر از بقیه سفر و زندگی در فضا اشاره کرد.
برخی از پیشبینیهای سریال «پیشتازان فضا» که واقعی شدند به شرح زیر است:
تلفن همراه
در قسمتی از سریال، نشان داده شده بود که فضانوردان میتوانند با استفاده از دستگاهی کوچک و قابل حمل شبیه به تلفن همراه به هر کسی، در هر مکانی و در هر زمانی متصل کنند.
کامپیوترهای مجهز به دستیار صوتی
در قسمتی از این سریال، فضانوردان از سیستم LCARS استفاده میکردند، این سیستم بهکاربران اجازه میداد با استفاده از دستورات زبان طبیعی با رایانه تعامل داشته باشند.
این سیستم دسترسی سریع و کارآمد به اطلاعات و کنترل سیستمهای سفینه را بهسادگی از طریق صحبت کردن امکانپذیر میکرد.
پس از ساخت سریال و تنها در دهه ۱۹۸۰ میلادی با ظهور کامپیوترهای شخصی، اولین دستیارهای صوتی مانند «تالک»، «سیری»، «الکسا» و دستیار گوگل ساخته شدند که براساس اصول مشابه LCARS عمل میکنند.
تبلت
در قسمتی از سریال Star Trek، فضانوردان از PADD ها استفاده میکردند که به خدمه اجازه میدادند به اطلاعات دسترسی داشته باشند، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و وظایف مختلفی را از یک دستگاه واحد انجام دهند.
این ابزار توسعه تبلتهای امروزی را پیشبینی میکرد؛امروزه، با توسعه فناوریهای تبلت، دستگاههایی با نام تجاری PADD ساخته شدهاند که قابلیت ذخیره اطلاعات و نمایش آنها را دارند.
این دستگاهها در اندازهها و اشکال مختلفی موجود هستند و به دلیل قابلیت حمل و نقل آسان و قابلیت نمایش اطلاعات با کیفیت بالا، در بسیاری از شرایط کاربرد دارند.
علاوه بر این، برخی شرکتهای فناوری نیز با نامهای تجاری مختلف، دستگاههایی مشابه PADD را تولید کردهاند که قابلیتهای بیشتری دارند و در حوزههای مختلفی مانند آموزش، کسب و کار و سرگرمی کاربرد دارند.
پرینتر سه بعدی
در قسمتی از این سریال، یک دستگاه فضایی برای ساخت قطعات و ابزارهای مورد نیاز فضانوردان به نمایش گذاشته شده بود. این دستگاه به فضانوردان اجازه میداد غذا، لباس و سایر اشیاء را بنا به تقاضا بسازند
امروزه، با توسعه فناوری پرینتر سه بعدی، دستگاههایی با قابلیت ساخت قطعات و ابزارهای مورد نیاز در صنایع مختلف ساخته میشوند.
این دستگاهها با استفاده از فناوری چاپ لایه به لایه، قادر به ساخت اشیاء با پیچیدگیهای مختلف در سهبعد هستند؛ از این دستگاهها در صنایعی مانند خودروسازی، هوافضا، پزشکی، معماری و طراحی صنعتی استفاده میشود.