صندوق پول: رکود ناشی از کرونا بدتر از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۹ است
صندوق بینالمللی پول با اعلام یک هشدار جدی اعلام کرد که رکود اقتصادی در سراسر جهان ناشی از شیوع ویروس کرونا میتواند بسیار بدتر از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۹ باشد
به خبرگزاری فارس، صندوق بینالمللی پول با اعلام یک هشدار جدی اعلام کرد که رکود اقتصادی در سراسر جهان ناشی از شیوع ویروس کرونا میتواند بسیار بدتر از بحران اقتصادی سال 2009 باشد.
کریستالینا جروجیویا، رئیس صندوق بینالمللی پول در سخنرانی تأکید کرد: «چشمانداز رشد اقتصادی جهان برای سال ۲۰۲۰ منفی است و شاهد یک رکود اقتصادی بزرگ حداقل شبیه آن چیزی که جهان از ۱۱ سال پیش تجربه کرد، خواهیم بود. اما از طرف دیگر انتظار داریم که در سال ۲۰۲۰ شرایط بهبود یابد».
وی در نشست وزرای اقتصاد و رؤسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو گروه 20 گفت که به احتمال زیاد بسیاری از بازارهای نوظهور به شدت از رشد منفی اقتصادی در جهان آسیب خواهند دید.
صندوق بینالمللی پول خواستار آن است که کشورها با اجرای برخی سیاستهای محرک اقتصادی برنامهریزی نشده و همچنین اجرای سیاستهای انبساطی پولی به سمت کاهش تأثیرات منفی اقتصادی شیوع ویروس کرونا بروند.
صندوق بینالمللی پول میگوید با این حال انتظار دارد روند بهبود اوضاع حداقل تا سال ۲۰۲۱ طول بکشد.
جروجیویا گفت که تأثیرات منفی شیوع ویروس کرونا بسیار شدید بوده و خواهد بود اما هرچقدر زودتر شیوع آن متوقف شود روند بهبود اوضاع سریعتر و قویتر اتفاق خواهد افتاد.
رئیس صندوق بینالمللی پول افزود که این صندوق به نوبه خود آماده است تا از تمام قدرت وامدهی یک هزار میلیارد دلاری خود استفاده و سیاستهای اضطراری بزرگی را اجرایی کند.
به گفته جروجیویا تاکنون ۸۰ کشور برای دریافت کمکهای صندوق بینالمللی پول درخواست دادهاند.