قویترین نیروهای دریایی جهان در سال ۲۰۲۳
"فهرست جهانی کشتیهای جنگی مدرن نظامی" (WDMMW)، نیروهای دریایی آمریکا، چین و روسیه را به ترتیب سه قدرت دریایی برتر جهان در سال ۲۰۲۳ رده بندی کرده است.
در رده بندی سال ۲۰۲۳، ۳۶ نیروی دریایی جهان به عنوان قویترین نیروی دریایی جهان انتخاب شدند که نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا با ۲۴۳ واحد فعال و ۳۲۳.۹ امتیاز ارزش واقعی در صدر لیست قرار دارد.
بر اساس این گزارش، نیروی دریایی آمریکا دارای ۱۱ ناو هواپیمابر، ۶۸ زیردریایی، ۷۰ ناوشکن و دهها واحد دیگر است.
در این رده بندی همچنین میانگین سنی بدنه کشتیهای جنگی آمریکا ۲۳.۳ سال اعلام شده است.
چین به عنوان مقام دوم نیروی دریایی برتر در جهان معرفی شده است؛ کشوری که طی ۳۰ سال گذشته، نیروی دریایی ارتش خود را از نیروی دریایی متشکل از ناوشکن های منسوخ شده به ناوگانی متشکل از ناوهای تندرو و پیشرفته تبدیل کرده است.
از آمریکا تا ایتالیا؛ ۱۰ ارتش قدرتمند جهان در سال ۲۰۲۳
بر اساس گزارش سال ۲۰۲۳ این رده بندی، نیروی دریایی چین با ۴۲۵ واحد فعال تا اوت ۲۰۲۳ امتیاز ارزش واقعی ۳۱۸.۹ را کسب کرده است.
بر اساس این گزارش، نیروی دریایی چین دارای ۳ ناو هواپیمابر، ۷۲ زیردریایی، ۴۸ ناوشکن، ۷۱ رزمناو و دهها واحد دیگر است.
در این رده بندی همچنین میانگین سنی بدنه کشتیهای جنگی چین ۱۳.۸ سال اعلام شده است.
در رتبه بعدی، نیروی دریایی روسیه با ۲۶۵ واحد فعال و ۲۴۲.۳ امتیاز ارزش واقعی در رده سوم قرار دارد.
روسیه دارای یک ناو هواپیمابر به نام کوزنتسوف است و همچنین دارای یک ناوچه، ۸۳ ناو (کشتی سریع کوچکتر از یک ناوچه) و ۲۷ کشتی گشت دریایی است.
میانگین سنی کشتیهای جنگی نیروی دریایی روسیه ۳۰ سال است.
با وجود این واقعیت که روسیه به طور سنتی یک قدرت زمینی است، اما بخش اعظم نیروی دریایی شوروی سابق را هم در پایان جنگ سرد به ارث برد.
شاید مهم ترین امتیاز قدرت دریایی روسیه، زیردریاییهای هستهای و پیشرفته مجهز به موشکهای بالستیک باشد و احتمالا با این شرایط، در بالاترین آمادگی نسبت به هر ناوگان دیگری قرار دارد.
اینفوگرافیک | قویترین ارتشهای خاورمیانه در سال ۲۰۲۳
بر اساس رده بندی امسال (۲۰۲۳) ۲۰ نیروی دریایی برتر جهان به ترتیب عبارتند از: ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه، اندونزی، کره جنوبی، ژاپن، هند، فرانسه، انگلیس، ترکیه، ایتالیا، تایوان، مصر، کره شمالی، الجزایر، بنگلادش، اسپانیا، آلمان، ایران و استرالیا.
این رده بندی بیشتر کشتیها را شامل میشود، اما کشتیهای کوچکتر، کشتیهای گَشتی و کشتیهای تشریفاتی تاریخی را از رده بندی کنار گذاشته است.
این رتبه بندی بین چندین کلاس از کشتی های رزمی تمایز قائل شد - انواع ناوهای نسبتا کوچک و ناوچه ها و همچنین ناوشکن ها و رزمناوهای بزرگتر.