نمکی: کنکور باید حذف شود اما خانواده ها برای آن ۸ هزار میلیارد تومان هزینه کرده اند
وزیر بهداشت ایران: برخی از مردم و مقامات به محض اینکه تختهای بیمارستانی خلوتتر میشود فکر میکنند موج بیماری رد شده و دیگر خبری از ویروس کرونا نیست
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در اجلاس رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور که به صورت مجازی و از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: «باید به شدت بر اصول و پروتکلهای بهداشتی ایستادگی کنیم. این اصول و شیوهنامهها ابزار اصلی کار ما قبل از دارو و واکسن است و نباید اجازه دهیم این اصول دچار خدشه و تنزل شود».
نمکی افزود: «برخی از مردم، مقامات و مدیران اجرایی به محض اینکه تختهای بیمارستانی خلوتتر میشود، فکر میکنند موج بیماری رد شده و دیگر خبری از ویروس کرونا نیست. قبل از موج جدید این بیماری به مردم و مسئولان اجرایی هشدار دادم که مواظب باشید دقیقه ۹۰ گل نخوریم چراکه با یک ویروس بسیار چموش شطرنج بازی میکنیم و نباید ضربه فنی شویم اما گرفتار موج دوم کرونا شدیم».
او یادآور شد: دانشگاههای علوم پزشکی در نظارت و اجرای دقیق شیوهنامههای مختلف مربوط به مشاغل یا ماه محرم یا کنکور سراسری باید ایستادگی و مقاومت کنند. از تمام رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی انتظار ایستادگی بر اجرای دقیق شیوهنامههای بهداشتی دارم و هرگونه سستی و عدول از اینها باعث گرفتاری بیشتر دانشگاهها میشود».
وزیر بهداشت اضافه کرد: «دومین تقاضای بنده از رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی این است که در این مدت کمبودها را جبران کنند. در این مدت دستورهایی به معاونتهای مختلف وزارت بهداشت دادهام که کمبودهای دانشگاهها به ویژه در بخش بستری باید جبران شود. یکی از مشکلات ما در این شرایط، بخش اکسیژن و اکسیژنساز بود و همکاران ما در این زمینه تلاش زیادی میکنند چون حیاتیترین عنصر برای مدیریت بیماران بدحال کووید – ۱۹ اکسیژن است».
وی خاطرنشان کرد: «به عنوان وزیر از روز اول و حتی زمانی که در سازمان برنامه و بودجه مسئولیت داشتم، معتقد بودم که کنکور باید حذف شود و این یکی از بزرگترین دستاوردهای ما خواهد بود. سال ۹۶ محاسبه کردیم که حدود ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از سبد خانوار به کلاسهای کنکور اختصاص مییابد و امسال برآورد این هزینهها حدود ۸ هزار میلیارد تومان است».
نمکی تأکید کرد: «با ناتوانی در برگزاری کنکور مخالفیم و اعتقاد داریم که کنکور باید بهخوبی و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار شود. از رؤسای دانشگاهها میخواهم که قبل از کنکور از طریق صداوسیمای استانها اطلاعرسانی کنند و به مردم در خصوص پروتکلهای بهداشتی آموزش داده شود».
وزیر بهداشت افزود: «باید دانشگاهها نظارت ویژهای بر مرحله برگزاری کنکور و رعایت پروتکلها داشته باشند و حداقل فاصله ۱.۸ متر رعایت شود و در مناطقی که فضای کافی وجود دارد، این فاصله میتواند بیشتر هم شود. میخواهیم امسال اثبات کنیم که یکی از بهترین کنکورها را با رعایت پروتکلهایی که تدوین شده برگزار میکنیم. برگزاری کنکور امسال میتواند ویترین کادر بهداشتی و درمانی باشد»