کشف شواهدی جدید از حیات باستانی در مریخ!
مریخنورد پرسویرنس ناسا در جدیدترین کشف خود، سنگی را پیدا کرده است که ممکن است حاوی نشانههایی از حیات میکروبی باستانی در سیاره سرخ باشد.
این سنگ که «چیاوا فالز» نام گرفته، دارای ترکیبات آلی و ساختارهایی است که میتواند نشاندهنده وجود حیات در میلیاردها سال پیش باشد. زمانی که مریخ، سیارهای مرطوبتر و مساعدتر برای زندگی بود.
ویژگیهای قابل توجه سنگ چیاوا فالز:
- ترکیبات آلی: وجود ترکیبات آلی در این سنگ نشان میدهد که زمانی آب در این منطقه جریان داشته است. ترکیبات آلی بلوکهای سازنده حیات هستند.
- لکههای سفید مایل به زرد با حلقههای سیاه: این لکهها مشابه لکههایی هستند که روی زمین در سنگهایی که حاوی فسیل میکروبها هستند، دیده میشود.
- ساختارهای شیمیایی پیچیده: این سنگ دارای ساختارهای شیمیایی پیچیدهای است که میتواند نشاندهنده فعالیتهای بیولوژیکی باشد.
این کشف که قویترین شواهد تاکنون در مورد وجود حیات در مریخ را نشان میدهد، کشف به دانشمندان کمک میکند تا درک بهتری از تاریخ مریخ و شرایطی که ممکن است برای پیدایش حیات مناسب بوده باشد، پیدا کنند.
نیکولا فاکس، مدیر اجرایی معاون علمی ناسا در واشینگتن، در اظهاراتی گفت: «ما مسیر پرسویرنس را به گونهای طراحی کردهایم که اطمینان حاصل شود به مناطقی میرود که احتمال و ظرفیت [وجود] نمونههای علمی جالب را دارند. این سفر از بستر رودخانه نرتوا والیس، چیزی عاید ما کرد که پیشتر هرگز ندیدهایم و به دانشمندان ما موضوع زیادی برای بررسی خواهد داد.»
این قطعه سنگ بیستودومین قطعه هسته سنگی بود که این مریخنورد آن را جمعآوری کرد. این قطعه در ۳۱ تیر، در منطقهای از دهانه جیزرو جمعآوری شد که پرسویرنس آن را بررسی میکرده است.