شناگر انگلیسی برای اولین بار به «نقطه نمو» رسید!
کریس براون، ماجراجوی بریتانیایی، به عنوان اولین فرد تاریخ موفق به شنا در نقطه نمو شد. اما این نقطه مرموز کجاست؟
نقطه نمو دورترین مکان از خشکی در کره زمین است که نزدیکترین انسانها به آن، فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی هستند.
این نقطه در جنوب اقیانوس آرام قرار دارد و نزدیکترین خشکی به آن حداقل ۲۶۷۷ کیلومتر فاصله دارد. براون پس از یک سفر دریایی ۱۰ روزه در تاریخ ۲۲ مارس (۲ فروردین) به این نقطه رسید و موفق به شنا در آن شد.
براون که اهل یورکشایر انگلستان است، پیش از این نیز سفرهای متعددی به دورافتادهترین نقاط جهان داشته است.
او در مصاحبه با رسانههای استرالیا گفت: "با اینکه احتمالاً کشتیهای دیگری از نزدیکی این نقطه عبور کردهاند، اما من میتوانم ادعا کنم اولین فردی هستم که در آب نقطه نمو شنا کرده است."
این سفر با وجود سادهتر بودن نسبت به سفرهای قطبی براون، همچنان خطرات خود را داشت. او توضیح داد: اگر اتفاقی برای کشتی ما میافتاد، صدها یا حتی هزاران کیلومتر از مسیرهای کشتیرانی دور بودیم و کمک رسیدن به ما زمان زیادی میبرد.
براون و پسرش میکا با غلبه بر دریازدگی و امواج بلند، موفق به شنا در این آبهای بکر شدند. آنها حتی با یک آلباتروس عصبانی نیز مواجه شدند که ظاهراً از حضور آنها در قلمروش ناراضی بود.
نقطه نمو که در سال ۱۹۹۲ به افتخار کاپیتان نمو شخصیت رمان «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» اثر ژول ورن نامگذاری شد، به محلی برای دفع زبالههای فضایی تبدیل شده است.
طبق گزارش ناسا، از سال ۱۹۷۱ تاکنون ۲۶۳ قطعه زباله فضایی در این نقطه دفع شده است. همچنین قرار است ایستگاه فضایی بینالمللی نیز پس از از رده خارج شدن در سال ۲۰۳۰ در این نقطه سقوط کند.
براون پس از این سفر ۸۰۰۰ کیلومتری گفت قصد دارد استراحتی کوتاه داشته باشد: بعد از این همه مدت در دریا، نوشیدن یک آبجو کنار ساحل یا استخر به نظر بسیار جذاب میآید.