کشف کربن در قمر مشتری؛ نشانهای دیگر از حیات بیگانگان
دانشمندان با کشف شگفتانگیز اقیانوسی حاوی کربن در یکی از قمرهای مشتری به وجود نشانهای دیگر از حیات بیگانگان در منظومه شمسی امیدوار شدند.
دانشمندان دریافتند این اقیانوس زیرزمینی وسیع در اروپا، یکی از قمرهای مشتری، حاوی کربن است که یکی از اجزای مهم برای حیات محسوب میشود و همین مسئله باعث شده آنها به وجود بیگانگان و حیات آنها امیدوارتر شوند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان داد یخ دی اکسید کربن در سطح ماه، از اقیانوس شوری که در زیر پوسته یخی ضخیم ۱۰ مایلی قرار دارد، منشا گرفته است. از نظر محققان این حوزه، اقیانوس اروپا میتواند امیدوارکنندهترین مکان در منظومه شمسی برای جستجوی حیات بیگانگان باشد.
دکتر کریستوفر گلین، ژئوشیمیدان در موسسه تحقیقاتی جنوب غربی، در تگزاس آمریکا گفت: «هنوز اطلاعات موثقی در مورد حیات موجودات در اقیانوس اروپا در دست نیست. اما این یافته جدید نشان میدهد که اقیانوس اروپا مکان خوبی برای میزبانی از حیات موجودات بیگانه است.»
شرایط منطقه به گونهای است که به گفته دانشمندان، به نظر نمیرسد دیاکسید کربن از منابع خارج این قمر و بهطور مثال از طریق شهابسنگها انتقال یافته باشد.
همین مسئله نشانه خوبی برای دورنمای کشف حیات در زیر سطح یخی قمر اروپاست چرا که همه ارگانیسمهای شناخته شده زنده به کربن به عنوان سنگ بنای مولکولهای پیچیدهتر متکی هستند.
در همین راستا «سامانتا ترامبو» از دانشگاه «کورنل» نیویورک میگوید: کربن از لحاظ بیولوژیکی یک عنصر مهم و حیاتی است و از این رو مهم است بدانیم این عنصر چگونه از قمر اروپا سر درآورده، چه مقدار کربن و به چه شکلی وجود دارد.
تلسکوپ جیمز وب تا به امروز تنها یک بار قمر اروپا را تحت رصد قرار داده و طبق برنامه قرار است سه کاوش رصدگری دیگر از این قمر انجام شود.