قدیمیترین هرم جهان ساخته دست انسان نیست!
هرم «گونونگ پادانگ » (Gunung Padang) هرمی است که در اندونزی وجود دارد و به عنوان «قدیمیترین هرم جهان» شناخته میشود؛ آیا می دانستید که این هرم ساخته دست انسان نیست؟
این هرم بزرگ که در نگاه اول شبیه به یک تپه طبیعی دیده میشود، در جاوای غربی واقع شده است.
بر اساس گزارش «indy100»، باستان شناسان ادعا میکنند که قدیمیترین هرم جهان که ۲۵ هزار سال پیش ساخته شده، توسط انسان ساخته نشده است.
در همین راستا، تحقیقی که توسط موسسه علوم اندونزی انجام و در ماه اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی در مجله Archaeological Prospection منتشر شده، نشان میدهد که کهنترین هرم جهان در اندونزی و ۲۷ هزار سال پیش از میلاد مسیح ساخته شده است، ساخته دست انسانها نیست.
در این مقاله آمده است که هرم گونونگ پادانگ در اندونزی را در مجامع علمی به عنوان یک ساخته دست بشر قبول نکردهاند.
در این تحقیق مشخص شد که بنیان اصلی سازه گونونگ پادانگ در اثر رویداد طبیعی روان و انباشته شدن مواد مذاب ناشی از فعالیتهای آتشفشانی شکل گرفته است و ساخته دست انسان نیست.
فلینت دیبل استاد دانشگاه کاردیف د این مورد به «نیچر» گفت: «هیچ مدرک مشخصی که نشان دهد لایههای مدفون این هرم توسط انسان ساخته شدهاند وجود ندارد.»
گونونگ پادانگ در منطقه کیانجور، در استان جاوای غربی واقع شده و مجموعهای بزرگ و سنگی بر فراز تپهای چشمنواز است.
در سال ۲۰۱۸ بود که باستانشناسان برای اولین بار این نظریه را مطرح کردند که احتمالا کل تپه ساخته دست انسان است و گونونگ پادانگ - به معنای کوه روشنگری - بسیار بیشتر از سازههای سنگی است که روی سطح قابل مشاهدهاند.
گفتنی است که در کتاب رکوردهای گینس نام هرم پلکانی جوزر در مصر به عنوان قدیمیترین هرم جهان ثبت شده است؛ بنای هرم جوزر ۲۶۳۰ سال پیش از میلاد مسیح گذاشته شد.