پلاسمادرمانی برای همه بیماران کرونایی توصیه نمیشود
سازمان جهانی بهداشت (WHO) درباره استفاده از پلاسمای خون بیماران کرونایی بهبودیافته در درمان افراد مبتلا به کرونا هشدار داد.
سازمان جهانی بهداشت امروز (سهشنبه) اعلام کرد: درمان بیماری کووید-۱۹ با استفاده از پلاسمای خونِ بیماران بهبودیافته نباید برای افراد مبتلا به نوع خفیف یا متوسط بیماری به کار گرفته شود.
در بررسی های اولیه پلاسمادرمانی که به صورت داخل وریدی برای افراد مبتلا به کووید-۱۹ به کار گرفته شد با نتایج امیدبخشی همراه بود. اما اکنون سازمان جهانی بهداشت بر این باور است که شواهد موجود نشان میدهد این روش درمانی شانس بقای بیمار را بهبود نمیبخشد، نیاز به استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی را کاهش نمیدهد و هزینهبر و زمانبر است.
سازمان جهانی بهداشت قویا به خودداری از بکارگیری پلاسما درمانی در افرادی که علائم جدی کووید-۱۹ را ندارند، توصیه و اعلام کرد: حتی برای بیماران مبتلا به نوع شدید بیماری این درمان تنها باید به عنوان بخشی از یک کارآزمایی بالینی در نظر گرفته شود.
فرضیه استفاده از پلاسما آن است که پادتنهای موجود در آن ممکن است بتوانند کرونا را خنثی کنند و مانع از تکثیر آن شده و تخریب بافت را متوقف کنند.
اما چند مطالعه نشان داده است هیچ مزیتی در استفاده از پلاسما در درمان بیمارانی که شدیدا مبتلا به کرونا هستند وجود ندارد.
سازمان جهانی بهداشت همچنین در بیانیهای گفت این روش هزینه بر و زمان بر نیز هست.
این توصیه که در بریتیش مدیکال ژورنال منتشر شده مبتنی بر ۱۶ آزمایش بر روی ۱۶ هزار و ۲۳۶ بیمار دارای ابتلای خفیف، شدید و بحرانی بوده است.