چگونه از ابتلا به بیماریهای مقاربتی جلوگیری کنیم؟

رابطههای جنسی حفاظتنشده و غیر ایمن باعث انتقال ویروس از بدن فرد آلوده به فرد سالم میشود و بیتوجهی به مسائل بهداشتی در زمان برقراری رابطه جنسی، ضعیف بودن سیستم ایمنی و عدم درمان به موقع عوارض جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت.
براساس مطالعهای که سایت پزشکی سلامت منتشر کرده، به طور کلی خطرناکترین بیماریهای آمیزشی را براساس عوامل بیماریزا میتوان به دو دسته بیماریهای ویروسی و باکتریایی تقسیمبندی کرد.
طبق این مطالعه، از خطرناکترین بیماریهای مقاربتی میتوان به بیماری باکتریایی کلامیدیا اشاره کرد که این بیماری توسط باکتری کلامیدیا تراکوماتیس (C. trachomatis)، به طور گستردهای انسان را آلوده میکند. زنان مبتلا به این بیماری، غالبا علائم خاصی ندارند یا علائم نشان داده شده مانند کیست، ترشح خفیف واژن و درد خفیف در ناحیه پایینی شکم، فقط مخصوص به آن بیماری نیست. عدم توجه و پیگیری برای درمان این بیماری علائم وخیمتری مانند درد لگن، رابطه جنسی دردناک به طورهمیشگی و نیز خونریزی بین دورههای قاعدگی را به همراه خواهد داشت.
شپش تناسلی که در نتیجه رابطه جنسی منتقل میشود، به موهای تناسلی متصل شده و ممکن است گاهی در زیر بغل، ریش، مژهها و ابروها نیز دیده شود. این شپشها از خون انسان تغذیه میکنند.
بیماری هپاتیت B در اثر تماس با مایع منی، خون و سایر مایعات آلوده بدن رخ میدهد. این بیماری در اثر رابطه جنسی محافظتنشده، استفاده از سرنگ غیراستریل، جراحت تصادفی با یک ابزار تیز، نوشیدن شیر از مادر مبتلا یا گاز گرفته شدن توسط یک انسان آلوده منتقل میشود. ورم کبد یا سرطان کبدی از نتایج حاصل از بیماری هپاتیت B عنوان شده است.
از سختترین و لاعلاجترین بیماریهای مقاربتی میتوان به بیماری ایدز و ویروس HIV اشاره کرد که ابتلا به آن منجر به نقص سیستم ایمنی بدن انسان شده و فرد آلوده، حساسیت بیشتری نسبت به عفونت و بیماریها پیدا میکند. ویروس HIV در مایعات بدن فرد آلوده مانند: مایع منی، خون، شیر مادر و مایعات واژینال وجود دارد. این بیماری خطرناک از طریق تماس جنسی (واژینال، دهانی یا مقعدی)، انتقال خون، شیردهی، زایمان و استفاده از سرنگ مشترک آلوده، منتقل میشود.
زگیل و تبخال تناسلی مانند یک سرطان پوستی اثر بدی روی بدن میگذارند و گاه تا پایان عمر انسان قابل ریشهکن شدن نیستند. همچنین بیماریهایی نظیر کلامیدیا، سوزاک و سفیلیس خاستگاه باکتری دارند و از ویروس ایدز ترسناکتر هستند.
علیرغم اینکه اغلب بیماریهای مقاربتی قابل درمان هستند، اما ابتلای بیش از یک میلیون نفر در روز به این نوع بیماریها زنگ خطر را به صدا در میآورد که هنگام برقراری رابطه جنسی مسائل بهداشتی و بازدارنده بیماری را به طور کامل رعایت کنیم تا گرفتار عواقب بعضاً جبرانناپذیر آن نشویم.