سختگیری ایتالیا، طاقت پناهجویان را طاق کرده است
کشور ایتالیا برای پناهجویان زندگی را بسیار سخت، پر تنش و تبعیض کرده و علاوه بر غیرقانونی بودن کار کردن برای آنها، رد شدن پرونده درخواست پناهندگی این اشخاص از سوی اداره مهاجرت نیز تبدیل به یک معضل شده و به نظر میرسد شرایط این پناهجویان با روی کار آمدن
جورجا ملونی، رهبر ائتلاف جناح راست ایتالیا و پیروز انتخابات این کشور، از پایان ماه جاری به عنوان نخست وزیر جدید این کشور فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
ملونی که اولین نخستوزیر راستگرای افراطی ایتالیا و اروپا به شمار میرود، پیش از این قول داده که قوانین سختگیرانه مهاجرتی را برای پناهجویان اعمال کرده و مرزهای این کشور را به روی آنها محدودتر کند.
از دیگر وعدیهای نخستوزیر جدید، به وضع قوانین سختگیرانه برای پناهجویان، محدودیتهای جدید در مرزها خصوصا مرزهای دریایی و تشدید سرعت بازگرداندن پناهجویان به کشور مبدأ میتوان اشاره کرد.
او در تاریخ ۲۵ سپتامبر و پیش از انتخابات در گفتگویی با رویترز یادآور شد که طبق قرارداد بروکسل ۲۰۱۶، کشور ترکیه برای حفاظت از دریاها و جلوگیری از ورود مهاجران به اروپا مبلغی را دریافت میکند. ضمن اینکه از اتحادیه اروپا درخواست کرد تا با حمایت مالی از مقامات لیبی، پروژه جلوگیری از ورود مهاجران به ایتالیا را ضمانت کنند.
طبق قوانین کنونی اتحادیه اروپا، پناهجویان از هر کشوری که وارد این اتحادیه میشوند، موظفند درخواست پناهندگی خود را در همان کشور ثبت کنند. این درحالیست که ملونی معتقد است ورود پناهجویان به ایتالیا و ممانعت از کوچ آنها به شمال، این کشور را به اردوگاه پناهجویان اروپا تبدیل خواهد کرد.
ملونی مهاجرپذیری در مقیاس بزرگ را مساوی با کمرنگ شدن هویت قومی کشور میزبان میداند.
هرچند بنظر میرسد که تفکرات ماتئو سالوینی، متحد اصلی نخستوزیر جدید که رهبری اتحادیه راستگرایان موسوم به اتحادیه شمالی (Lega Nord) را نیز برعهده دارد و در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ وزیر کشور ایتالیا بوده بیتاثیر نبوده است.
سالوینی در زمان وزارت خود، اقدامات سختگیرانه ضدمهاجرتی را ارائه کرد که پس از اتمام دوره او، شدت اجرای برخی از این اقدامات کاهش یافت.